Café tweemaal doelwit van aanslag met brandbom

  • Helmond

Twee nachten achter elkaar was een Helmonds café doelwit van geweld en vernieling. In oktober 2021 werd een molotovcocktail naar het pand gegooid en een etmaal later ging er een zelfgemaakte brandbom naar binnen. De politie heeft beelden van beide incidenten.

Het motief voor deze gerichte acties is nog onbekend, net als wie er achter zouden kunnen zitten. Wel heeft het er alle schijn van dat het tweemaal dezelfde dader is die door camera’s werd vastgelegd.

Update

Helaas is er in de week na de uitzending geen bruikbare nieuwe informatie binnengekomen die dit onderzoek een zetje zou kunnen geven. Weet u iets over de dader(s) en/of het motief, neem dan alstublieft contact op met de politie. Dat kan ook anoniem of middels een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Molotovcoktail

In de nacht van 10 op 11 oktober 2021 verscheen een man bij het café aan de Noord-Koninginnewal. Hij probeerde eerst met een steen een ruit kapot te maken en even later met een terrasstoel, maar dat lukte niet. 
De molotovcocktail die hij vermoedelijk naar bínnen had willen gooien, gooide hij nu tegen de pui. Mede doordat de eigenaar van het café er snel bij was, bleef de schade relatief beperkt.

Brandversneller

Vierentwintig uur later ging vermoedelijk dezelfde dader voor een herkansing. Deze keer had hij gereedschap bij zich om de ruit kapot te slaan én een nog krachtigere brandbom. Hij wist dan ook helaas veel meer schade aan te richten dan een nacht eerder.
Uit onderzoek zou blijken dat er bij deze tweede aanslag zwaar vuurwerk en een brandversnellend middel werden gebruikt. Omwonenden hebben serieus gevaar gelopen, maar gelukkig is niemand gewond geraakt.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet iets over de dader(s) op de camerabeelden?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor het geweld?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Noord Koninginnewal

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.