UpdateCold Case

Coldcaseteam heropent Kralingse verkrachtingszaak uit 2004

  • Rotterdam

Er zijn nieuwe aanknopingspunten rond een ernstige verkrachtingszaak in 2004 in de Rotterdamse wijk Kralingen. Op 12 januari van dat jaar werd een toen 30-jarige vrouw het slachtoffer van een groepje van 5 of 6 mannen. Zij hebben haar meerdere malen seksueel misbruikt.

Update

Op maandagochtend 16 september 2024 heeft het coldcaseteam een 39-jarige verdachte aangehouden in zijn woning in Kralingen. Het onderzoek loopt door.

Paulus Potterstraat

De vrouw werd die avond door het groepje meegenomen naar de Paulus Potterstraat. Ze liep met hen mee, omdat ze nog geld kreeg van één van hen. In plaats van het geld terug te geven, hebben ze haar verkracht.

Al die tijd dat de mannen mij dwongen seksuele handelingen te verrichten en te ondergaan, was ik verschrikkelijk bang. Ik heb zelfs een moment gedacht dat ze mij zouden vermoorden.”
uit aangifte slachtoffer

Park Rozenburg

Na de eerste verkrachting is het slachtoffer in Park Rozenburg nogmaals verkracht. Daarna is de 30-jarige vrouw gevlucht en heeft ze bij metrostation Voorschoterlaan op een SOS-knop gedrukt.

242329 CC Rdam Paulus Potter
Signalement

Verdachten verkrachtingszaak

  • 5 of 6 mannen
  • allemaal kort, donker haar
  • allen een licht getinte huidskleur
  • sommigen hadden een petje op
  • vermoedelijk tussen 18 en 30 jaar oud. Sommige daders waren mogelijk minderjarig
  • zijn momenteel waarschijnlijk eind 30 of ergens in de 40.

Nieuwe informatie

Mogelijk wonen de toenmalige daders nu nog steeds in Rotterdam of zelfs specifiek in de wijk Kralingen. Het coldcaseteam van de politie heeft gekeken of er nieuwe aanknopingspunten zijn, nadat die uit 2004 niets meer opleverden. Inmiddels heeft het team nieuwe informatie ontvangen, waardoor het onderzoek heropend kon worden.

Getuigenoproep

De politie wil graag contact met de mannen die die avond bij groepje hoorden, maar zelf fysiek niets hebben gedaan. Deze mannen weten precies wat er is gebeurd en wie wat deed die avond. Mogelijk is de vriendschap van toen verwaterd en maakt dat het makkelijker om nu schoon schip te maken.

Verder wil de politie spreken met getuigen die iets hebben gezien of een ieder die mogelijk via via heeft gehoord wat er precies is gebeurd in januari 2004.

242329 CC Rdam Krt

Mogelijk vaker onrust

Hopelijk kan iemand zich dit groepje mannen herinneren, wellicht omdat ze destijds vaker samen optrokken en mogelijk voor overlast zorgden in Kralingen of elders in Rotterdam.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet