Conducteur achtervolgd en met geweld beroofd

  • Utrecht

Een 65-jarige hoofdconducteur van de NS werd in de nacht van 8 op 9 november 2022 beroofd bij station Utrecht Centraal. Dat gebeurde na afloop van een van zijn allerlaatste werkdagen; het slachtoffer zou twee dagen later met pensioen gaan.

Klein geluk bij een ongeluk is dat de vermoedelijke dader behoorlijk goed op beeld staat. Te zien is dat hij het slachtoffer al een tijdje volgde voordat hij hem uiteindelijk met geweld beroofde.

Croeselaan

De hoofdconducteur liep het station door en aan de Jaarbeurszijde naar buiten, op weg naar zijn auto in een parkeergarage aan de Croeselaan. Daar bij de ingang viel de overvaller hem aan.
Tijdens de korte worsteling die ontstond, zag het slachtoffer dat zijn belager een voorwerp vasthield. Hij begon van schrik weg te rennen, maar kwam daarbij hard ten val.

Zwarte, leren NS-tas

De dader ging ervandoor met de tas van het 65-jarige slachtoffer. Het betreft een werktas zoals de NS die aan medewerkers geeft – en met typische ‘conducteursspullen’ erin. Een portofoon en een kaartlezer werden later op de dag door een eerlijke vinder afgegeven.
Zo’n vrij bijzondere tas is natuurlijk een belangrijk spoor. Kent u iemand die er na 9 november zonder verklaring ineens over beschikte? Of weet u waar de zwarte, leren tas nu is? Geef het alstublieft door aan de politie.

232164_utrecht_SG-tas.jpg
Zo’n tas maakte de dader buit
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie weet of vermoedt iets over de verdachte op de camerabeelden? Let u op zijn kleding, zijn postuur en zijn manier van doen. Mogelijk zet ook het feit dat hij ’s avonds laat op het station rondhing iemand aan het denken.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

CS Jaarbeurszijde

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.