‘Controleur’ overrompelt ouder echtpaar en besteelt hen

  • Boxtel

De uiterst brutale dader die op 25 februari 2021 in Boxtel een babbeltruc uitvoerde, slaat vermoedelijk vaker toe. Hopelijk herkent iemand de man aan de hand van de camerabeelden.

In een seniorencomplex aan de Monseigneur Bekkersstraat belde hij aan bij een bejaard echtpaar, dat hij vervolgens overrompelde. Met alleen de woorden “Ik kom controleren” stierde hij hun woning door. Voor de bewoners goed en wel doorhadden wat er gebeurde, was de man al vertrokken – met een buit van zo’n zeshonderd euro.

Kastjes en lades geopend

De zogenaamde controleur wordt rond 40 jaar oud geschat en heeft een lichte huidskleur. Hij spreekt correct Nederlands en had zijn zwarte haar die dag achterover gekamd.
Hij bleef tijdens de ‘controle’ de bewoners steeds een stap voor, waardoor hij kans zag allerlei kastjes en lades te openen. Op die manier maakte hij onder meer een geldkistje buit en twee portemonnees met daarin bankpasjes, contant geld, een rijbewijs en een id-kaart.

212468_boxtel_pd1.jpg
Het complex aan de Monseigneur Bekkersstraat
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie herkent de verdachte?

De politie vermoedt dat de brutale dief vaker toeslaat en wil hem zo snel mogelijk kunnen aanhouden. Weet of vermoedt u wie de man is en/of waar hij zou kunnen zijn? Neem alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Monseigneur Bekkersstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.