Dader van zedenmisdrijf gezocht

  • Vianen
  • Update 

Een 27-jarige vrouw fietst op maandag 24 april om 23.00 uur ’s avonds vanaf haar werk in Nieuwegein naar huis. Ze heeft oortjes in en luistert naar muziek, als op de Ringdijk bij Vianen een kleine grijze auto haar klem rijdt.

Update

Meer dan 50 tips inmiddels met namen. Dank voor het meedenken.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak.

vianenlekbrg_krt.jpg
Aanranding

De bestuurder stapt uit - hij heeft een zwarte bandana over zijn mond – en hij rand de vrouw aan. Al snel schopt de vrouw achteruit, tussen de benen van de man en raakt hem vol in zijn kruis. De dader valt neer en de vrouw slaagt erin weg te fietsen. Van de man is een compositietekening. 

vianenlekbrg_omg_pd.jpg
Oude Lekbrug

Die avond fietst de vrouw over de Oude Lekbrug richting Vianen als er een kleine grijze auto uit de richting van de tunnel onder de A2 verschijnt. De auto stopt een meter voor haar zodat zij wel moet stoppen. De vrouw stapt af. Hij loopt op haar af. Zij vraagt: “Hallo. Wat is er aan de hand? Heb je hulp nodig?” Hij reageert niet, maar legt zijn rechterhand op haar linkerschouder. Dan draait hij haar om en grijpt haar handen vast. Zij verstijft van schrik en laat haar fiets vallen. Terwijl de man haar handen achter haar rug met één hand vasthoudt en haar met de andere betast, schopt ze naar achteren en raakt haar belager vol in het kruis. Daarna fietst ze zo hard ze kan weg naar huis. Het is gelukkig vlakbij.

vianenlekbrg_compo2.jpg
Compositietekening

De vrouw kon die man na afloop nog zo gedetailleerd beschrijven dat er een compositietekening van hem gemaakt kon worden. Het gaat om een blanke man met grijs haar, grijze wenkbrauwen en rimpels op zijn voorhoofd. Hij is niet al te groot, waarschijnlijk zo’n 1 meter 65. Opvallend was dat hij met zijn ogen kneep alsof hij niet goed kon zien. De vrouw weet het merk en type van zijn auto niet maar  wel dat het een kleine grijze auto was. De man heeft mogelijk in die auto in de tunnel onder de A2 staan wachten tot zich een slachtoffer aandiende. 

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Ringdijk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER