Dame (88) slachtoffer van gehaaide bankpasfraude

  • Middenbeemster

Bijna 1.500 euro aan kleding en twee geldopnames. Binnen enkele uren plunderde een gehaaide fraudeur de rekening van een 88-jarige inwoonster van Middenbeemster.

Zogenaamd als medewerker van een waterleidingbedrijf kwam hij die vrijdag 28 juni 2019 bij haar langs. Het slachtoffer – zowel slechthorend als slechtziend – vond het een beetje vreemd, maar liet de man binnen. 

202088_Middenbmstr_ketting.jpg
Tekening van gestolen hanger

“Ik red me wel”

Na de woorden “U hoeft niets te doen, ik red me wel” doorzocht hij de woning. Naast haar bankpas, maakte hij ook twee gouden kettinkjes buit. De hanger van één daarvan is een gouden munt met een afbeelding van Juliana. De andere ketting heeft een bruine ovale steen: een geslepen carneool in een filigraan zetting.

Kinkerstraat in Amsterdam

Ongeveer een uur later verschijnt de man bij een kledingzaak aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij schaamteloos diverse kledingstukken uitzoekt. Zonder te passen, rekent hij zijn buit af met de gestolen bankpas. De totale rekening is bijna 1.500 euro aan kleding.

Pinpasfraude bij geldautomaten

Daar blijft het helaas niet bij, want hij neemt die dag ook nog bedragen op bij geldautomaten aan het Osdorpplein en Mercatorplein in Amsterdam. Hij pint hier wederom met de gestolen bankpas.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Herkent u de man op de beelden of weet u wat er is gebeurd met de gekochte kledingstukken of de gestolen sieraden? Geef het door aan de politie.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Middenbeemster

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.