Diefstal bankpas aan de Fahrenheitstraat

  • Amsterdam
  • Update 

Met een toneelstukje wordt de bewoner om de tuin geleid.

Update

7 tips, maar vreemd genoeg is zijn identiteit nog altijd niet duidelijk. Wie weet er alsnog meer?

In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 april 2013 pint een man aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam met een gestolen pinpas.

Gestolen

De pas komt van een bewoner van de Fahrenheitstraat in Amsterdam. Deze heeft op dinsdagavond 16 april iemand op bezoek die hem helpt zijn financiën op orde te brengen. De gast blijft onverwachts slapen en wanneer hij de volgende ochtend is vertrokken ontdekt de bewoner dat zijn bankpas verdwenen is en dat er diezelfde nacht al duizenden euro’s mee zijn opgenomen.

Verdachte

Al gauw blijkt dat meerdere getuigen die avond een opvallend figuur bij de woning van het slachtoffer hebben zien rondhangen: een grote, blanke man met een bril. Hij droeg die avond en nacht een donkere lange jas, een donkere hoed en een grijs gestreepte sjaal. Hij stond op een bepaald moment zelfs in het portiek aan de Fahrenheitstraat.

Raampje

Het heeft er alle schijn van dat de logé via het badkamerraampje de bankpas van het slachtoffer aan zijn handlanger buiten heeft gegeven en dat die er vervolgens mee is gaan pinnen aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam.

  • Wie is er in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 april 2013 getuige geweest van de diefstal van de bankpas bij een bewoner van de Fahrenheitstraat in Amsterdam?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement de verdachte?

  • Wie heeft de man in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 april aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam zien pinnen?

Fahrenheitstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.