Diefstal geld van Duitse zakenpartners op parkeerplaats Holiday Inn

  • Amsterdam
  • Update 

Het leek een mooie deal, maar schijn bedriegt. Verlies: 200.000 euro.

Update

13 tips. Er zijn namen genoemd en de man zou elders in het land vergelijkbare dingen geprobeerd hebben. Bruikbare informatie waarmee het team verder kan.

Op donderdag 26 februari 2015 worden twee Duitse zakenpartners voor 200.000 euro bestolen op de parkeerplaats van het Holiday Inn in Amsterdam. Het geld was bedoeld voor de verkoop van twee huizen. De koper had als voorwaarde dat de Duitsers € 200.000 in grote coupures van hem konden omwisselen voor € 200.000 in kleine biljetten. Net voor de wisseltransactie grist de koper de twee ton dat in een polstasje zat weg en verdwijnt.

  • Wie is er op donderdag 26 februari 2015 getuige geweest van de diefstal van het polstasje met het geld op de parkeerplaats van het Holiday Inn in Amsterdam?
tcm17338982_large.jpg
Verkoop woningen

De twee Duitsers boden twee huizen te koop aan voor 425.000 euro, waarop ene Sharuk Ambani de huizen boven de vraagprijs wilde overnemen. De Duitsers vertrouwden hem inmiddels, omdat hij al een keer speciaal naar Duitsland was gekomen om de huizen te bekijken.

tcm17338970_large.jpg
Dader

Hij noemt zich Sharuk/Sharouk Ambani. Dat zal niet zijn echte naam zijn, maar wellicht gebruikt hij deze alias vaker. Het eerste contact met de Duitse huizenverkopers werd gelegd door een zogenaamde kennis van hem, die mailde onder de naam Anton van Beck.

  • Wie heeft er informatie over de dader, mogelijk aan de hand van de bewakingsbeelden, zijn aliassen en een donkere Mercedes met Duits kenteken?
tcm17338971_large.jpg
Vlucht

De slachtoffers zagen nog dat de dader na het weggrissen van het geld werd opgepikt door een donkere Mercedes met Duits kenteken.

  • Wie heeft de dader zien vluchten?

  • Wie is er slachtoffer geworden van mogelijk dezelfde dader?

Holiday Inn Zuid-Oost

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.