Diefstal pinpassen NS-stations

  • Alkmaar/Hengelo/Heemstede
  • Update 
tcm17343705_large.jpg

Een man is minstens drie keer actief geweest als zakkenroller op NS-stations door het hele land.

Update

Een dag na de uitzending zagen een aantal agenten in burger de verdachte op een druk terras in Amsterdam zitten. Hij werd ter plekke aangehouden. Het is een man (29) zonder vaste woon- of verblijfplaats en hij blijkt ook nog in Limburg iemand te hebben gerold. Zijn handlangster wordt nog gezocht.

Hij beroofde zijn slachtoffers van hun portemonnee, vlak nadat ze hun chipkaart hadden opgeladen of een los kaartje hadden gekocht bij een NS-automaat. Daarvoor had hij bij de kaartautomaat al hun pincode afgekeken.

  • Wie is er getuige geweest van één van de diefstallen?
tcm17343707_large.jpg
Hengelo

Op zaterdag 2 mei 2015 rolde hij de pas van een vrouw (69) bij de Marskant in Hengelo. De dader heeft eerst hinderlijk voor haar fiets gelopen. Toen hij eindelijk aan de kant stapte en ze aanzette om langs hem te fietsen, heeft hij snel haar handtas uit haar fietstas gevist en daarna met haar bankpas bijna 1000 euro gepind.

tcm17343706_large.jpg
Alkmaar

Op 10 juni 2015 pint hij in Alkmaar met een gestolen pas. Die heeft hij ongemerkt uit een rugzak op station Alkmaar gerold. Nu is er een jonge vrouw bij en de politie wil ook graag weten wie haar herkent.

tcm17343708_large.jpg
Heemstede

Op 18 september 2015 pint hij met de bankpas van een vrouw (57) die hij net gerold heeft op station Heemstede/Aerdenhout. Hij heeft daar even eerder de pincode afgekeken toen ze haar OV-kaart opwaardeerde en botste daarna op de trap tegen haar aan.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de vrouwelijke verdachte?

Marskant

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.