Diefstal sterke drank aan de Ringbaan-Oost

  • Tilburg
  • Update 
tilburgdrankdad2.jpg

Politie vermoedt een ‘inside job’. Op 20 juni 2016, na 22:00 uur, stelen twee mannen een grote hoeveelheid sterke drank bij Shurgard aan de Ringbaan-Oost. Opmerkelijk is hoe gemakkelijk dat hen afgaat en welk moment ze ervoor hebben gekozen.

Update

De diefstal is gedeeltelijk opgelost. Eén van de verdachten is aangehouden, het is een 28-jarige man uit Utrecht. De andere man wordt nog gezocht.

Pincode

Het drankenmerk Bacardi huurt in Tilburg een opslagruimte van de firma Shurgard. Zowel het hekwerk om het bedrijf als de verschillende opslag-boxen zijn alleen toegankelijk na het intoetsen van een pincode. Op maandagavond 20 juni 2016 zijn twee daders gefilmd terwijl ze aan de Ringbaan-Oost het terrein op komen. Ze gaan rechtstreeks naar de box van Bacardi.

Aanhangwagen

Er ligt op dat moment een partij exclusieve flessen. Een rum uit een beperkte oplage en ook twee soorten whisky die nog niet eens in de winkel liggen, van de merknamen The Deveron en Aberfeldy.De mannen rijden een aanhangwagen voor, laden die vol met dozen drank en gaan er vandoor.

‘Inside job’

De daders wisten de pincodes die ze nodig hadden en ook de timing van de diefstal valt op: precies op een moment dat er duurdere flessen lagen opgeslagen dan anders.De politie houdt dan ook rekening met een ‘inside job’. 

  • Wie heeft enig idee hoe de daders aan de pincodes hebben kunnen komen van het hek en de opslagbox bij Shurgard?

  • Wie heeft whisky van de merken Aberfeldy of The Deveron aangeboden gezien kort na 20 juni 2016?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Ringbaan-Oost

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.