Dieven duperen watersportwinkel voor 20.000 euro

  • Aalten

Op het terrein van een watersportwinkel in Aalten werden op 22 januari 2024 twee mannen gefilmd die niets goeds in de zin hadden. Ze stalen drie buitenboordmotoren en een grote hoeveelheid gereedschap. De totale waarde van de buit ligt rond 20.000 euro.

De mannen lijken eerst een verkenning te hebben gedaan. Kort na 22.00 uur die maandagavond kwamen ze via een weiland het terrein op daar aan de Koopweg. Eén camera maakten ze onklaar, maar dankzij een andere kan de politie u onderstaande beelden laten zien.

Derde verdachte

Kijkt u alstublieft goed of u iets aan de dieven herkent. Uw tip over hen doorgeven kan eventueel anoniem. Op de camerabeelden is te zien dat het tweetal via walkie-talkies communiceerde, dus vermoedelijk heeft zich in de omgeving nog een handlanger opgehouden.

Die derde verdachte kan mogelijk de auto hebben bestuurd die door een buurtbewoner werd opgemerkt. Dat is waarschijnlijk een witte Ford Fiesta, die tijdens de inbraak niet ver van het gedupeerde bedrijf stond.

Waar is de buit gebleven?

Hopelijk zetten delen van de buit mensen aan het denken. Heeft u de motoren of het gereedschap te koop aangeboden gezien of mogelijk de generator van Honda, type EU10i, die ook werd meegenomen? Meld dat dan alstublieft bij de politie.

Veel van het gereedschap is van het merk Milwaukee. De gestolen buitenboordmotoren zijn een BF5D en een BF6 van Honda en een F5MH van het merk Mercury.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet iets over (een van) de mannen op de beelden en/of hun mogelijke handlanger(s)?
  • Wie kan meer vertellen over de witte Ford Fiesta en/of wie daar die avond van 22 januari in reden?
  • Wie heeft een idee waar de gestolen goederen nu kunnen zijn of heeft die te koop aangeboden zien?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Koopweg in Aalten

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.