Dode (15) en gewonde bij steekincident Van Lochemstraat

  • Enschede

Een ruzie tussen een aantal jonge mensen in Enschede kende op vrijdagavond 22 december 2023 een bijzonder treurige afloop. Twee vrienden van 14 en 15 jaar oud, beiden van Syrische afkomst, liepen bij het voorval aan de Van Lochemstraat ernstige steekwonden op. De 15-jarige jongen overleed ter plekke.

Update

Met een specifieke getuige die in de uitzending werd opgeroepen, heeft de politie inmiddels kunnen spreken. Dat betreft de man die bij de ingang van parkeergarage Irene heeft geprobeerd de ruzie te sussen. Over hem hoeft u dus niet meer te tippen.

Deel uw informatie

In de afgelopen weken heeft de politie zeven verdachten aangehouden, van wie er vijf nog vast zitten. Ieder beetje informatie over het incident is nog heel welkom, net als relevante camerabeelden uit de omgeving.

242020_enschede_so2.jpg
Overleden slachtoffer Ahmed Krd Hsan (15)

Beelden in omloop

De politie heeft geluiden gehoord dat er foto’s en/of filmpjes van de confrontatie in omloop zijn. Weet u daar meer over of heeft u zulk materiaal in bezit, meld het dan alstublieft. Beelden direct uploaden kan te allen tijde via een tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet meer over het gewelddadige incident?
  • Wie beschikt mogelijk over beelden van de confrontatie?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Lochemstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.