Beloning

Dood 58-jarige Kenneth Renaldo Richards

 • Amsterdam

Op zaterdagochtend 25 januari 2014 werd Kenneth Richards – bijnaam: Flaco – levenloos en ontkleed aangetroffen in zijn woning aan het Jeltje de Bosch Kemperpad in Amsterdam Oud-West. De 58-jarige eigenaar van een nachtcafé aan de Lootsstraat was door een misdrijf om het leven gekomen.

De woning van ‘Flaco’ was overhoop gehaald en doorzocht. Het slachtoffer is voor zover bekend het laatst in leven gezien toen hij de dag ervoor, vrijdagochtend rond 06.30 uur, zijn café afsloot in bijzijn van de vijf laatste bezoekers. Vanaf daar is hij vermoedelijk naar huis gegaan.
Die ochtend heeft hij nog gebeld met een personeelslid. Dat was zijn laatste levensteken. Wat is er in de daaropvolgende 24 uur gebeurd dat Kenneth Richards het leven kostte?

Drukbezocht café

Het slachtoffer runde al jaren Casanova, een drukbezocht nachtcafé in Amsterdam West met veel bezoekers uit de Surinaamse en Braziliaanse gemeenschap. Hij was een zeer gewaardeerde man binnen de Surinaamse gemeenschap. Kenneth Richards stond bekend als een zorgzame vader voor zijn kinderen en als iemand die altijd voor een ander klaarstond.

Verdwenen sieraden

‘Flaco’ droeg diverse sieraden, waaronder een gouden ring met een zwarte steen. Daarnaast had hij een grote, gouden ketting met daaraan een ronde hanger met een afbeelding van een steenbok. Deze sieraden zijn niet bij het slachtoffer aangetroffen.

Wie kan bedenken waarom:

 • Richards’ sieraden niet bij hem of in de woning werden aangetroffen?
 • de woning overhoop was gehaald?
 • er bij de woning geen sporen van braak leken te zijn?

Mogelijk thuis bezocht

Op donderdagavond 23 januari 2014 was Richards aan het werk in Casanova. Omstreeks 21.00 uur ging hij daar weg en zo’n vijf uur later, rond 02.00 uur ’s nachts, was hij terug. Het kan zijn dat hij die avond thuis is geweest en mogelijk bezoek zou hebben gehad van meerdere personen.

1405_richards_so3.jpg
Kenneth Richards werd slechts 58 jaar oud

Meedenken over scenario’s

De politie roept u op om mee te denken over mogelijke scenario's. Wat kan er toe geleid hebben dat Kenneth Richards om het leven is gebracht in zijn woning aan het Jeltje de Bosch Kemperpad? Was het een conflict binnen de familie? Had het slachtoffer vijanden? Waren schulden de aanleiding? Was ‘Flaco’ mogelijk actief binnen het criminele circuit en betreft zijn dood een afrekening?

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Het rechercheteam heeft een aantal concrete vragen:

 • Wie heeft meer informatie over deze zaak?
 • Wie weet of vermoedt iets over de dader(s)?
 • Wie heeft Kenneth Richards nog gezien en/of gesproken op vrijdag 24 januari 2014 overdag of ’s avonds?
 • Wie kan meer vertellen over de verdwenen sieraden en/of heeft die na Richards’ overlijden nog gezien?
 • Wat is de reden geweest om ‘Flaco’ van het leven te beroven?
 • Wie is op woensdag 22 of donderdag 23 januari rond 21.00 uur bij het slachtoffer thuis geweest aan het Jeltje de Bosch Kemperpad?
 • Wie zijn in de dagen voor zijn dood nog meer bij Richards op bezoek geweest?
 • Wie kan iets vertellen over eventuele conflicten of problematische contacten die het slachtoffer had?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Jeltje de Bosch Kemperpad

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.