Dood Cas Steenbergen (23) mogelijk geen ongeval

  • Veeningen

De politie heeft nieuwe informatie ontvangen over de dood van Cas Steenbergen (23) uit De Schiphorst. In de nacht van 16 op 17 juli 2022 raakte hij op een nog altijd onduidelijke manier gewond toen hij vanaf een manegeterrein in Veeningen naar huis fietste. Cas overleed vier weken later.

Samen met zijn vrienden bezocht Cas een tentfeest tijdens het Concours Hippique De Wolden. Tussen 01.50 en 02.45 uur is hij vanaf het feestterrein naar huis gefietst. De volgende ochtend trof zijn moeder hem bewusteloos aan in zijn bed. Cas had een bloeding in zijn hersenstam en onder meer een gebroken rib en sleutelbeen.

Update

De politie gaat er inmiddels van uit dat Cas op weg naar huis slachtoffer van mishandeling is geworden. Op 27 en 28 november 2023 zijn twee jonge mannen aangehouden van 20 en 18 jaar oud. Beiden zijn inwoner van de Drentse gemeente De Wolden.

De 20-jarige man is nog verdachte in het onderzoek. Wat zijn rol kan zijn geweest bij de gebeurtenissen die nacht van 16 op 17 juli 2022 wordt nog onderzocht. Zeker is wel al dat hij niet de man met de grijze trui was die achter Cas aan rende.

Update

U leefde massaal mee, waaroor dank, en de politie ontving in de week na de uitzending 16 nieuwe tips. Daar zat nuttige informatie bij, maar het leverde tegelijkertijd ook nieuwe vragen op. De politie heeft inmiddels met een aantal mensen gesproken. Op basis van hun verklaringen wordt met verschillende scenario’s rekening gehouden.

Niet alleen is nog niet duidelijk wat Cas Steenbergen precies is overkomen, ook zijn er nog steeds mensen die hun informatie niet met de politie hebben gedeeld. Daarom opnieuw de oproep: vertel alsjeblieft wat je weet of wat je hebt gezien.

Hartstilstand

Cas werd meteen geopereerd en heeft vier weken in coma gelegen. Kort voordat hij naar een speciale kliniek zou gaan om hem weer bij bewustzijn te krijgen, overleed hij aan een hartstilstand.

Cas verdient gewoon de waarheid, het echte verhaal. De onderste steen moet boven komen.”
ouders van Cas Steenbergen

Nieuwe informatie

Onderweg tussen het feestterrein en De Schiphorst moet er iets zijn gebeurd wat hem uiteindelijk fataal is geworden. In eerste instantie ging de politie uit van een noodlottig ongeval. Dankzij nieuwe informatie houdt het onderzoeksteam er rekening mee dat de dood van Cas toch geen ongeluk is geweest en is het onderzoek heropend.

Belangrijke getuigen

Cas fietste rond 01.51 uur weg bij het manegeterrein. Terwijl hij over het fietspad reed, passeerde hij drie vrouwen en een man; allen met een lichte huidskleur. Kort daarna rende die betreffende man in de richting van Cas. Onduidelijk is wat er daarna is gebeurd. De politie wil zo snel mogelijk in contact komen met de man en de vrouwen.
Getuige 1: de man die achter Cas aan rende is vermoedelijk begin 20 en droeg die nacht een grijze trui, een zwarte broek en witte schoenen. Hij was betrokken bij een opstootje na afloop van het feest en werd door een vrouw op afstand gehouden.
Getuige 2: de blonde vrouw die de man wilde tegenhouden droeg die nacht een witte jas en een zwarte broek.
Getuige 3: jonge vrouw die een roze hoody of trui droeg.
Getuige 4: jonge vrouw die mintgroene bovenkleding aan had.

232469_veeningen_so16_i.JPG
Cas Steenbergen
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Hoe is Cas die nacht gewond geraakt?
  • Wie zijn de man en vrouwen langs wie Cas die nacht is gefietst?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Veeningen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.