Dood René Francis Paul (39) aan de Burgemeester Meineszlaan

  • Rotterdam
  • Update 

Een tripje Nederland loopt uit op een tragedie…

Update

Na de uitzending kwamen er 8 tips. De recherche had ook nog andere sporen, die leidden ertoe dat er al meteen een dag later in Soesterberg twee mannen zijn aangehouden, een Rotterdammer (23) en een man uit Lelystad (21). De politie denkt dat ze die avond in dat huis zijn geweest. Het onderzoek is nog in volle gang.

Op donderdagavond 10 december 2015 werd om 22.15 uur een gewonde man (23) man gevonden voor zijn huis aan de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam. Binnen lag het lichaam van René Francis Paul (39). Hij logeerde pas een paar dagen bij hem om een vrachtwagen met kraan te kopen. Ze kenden elkaar uit Sint Maarten waar Paul woonde.

  • Wie is er op donderdagavond 10 december 2015 om 22.15 uur getuige geweest van het schietincident bij een huis aan de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam?
tcm17346279_large.jpg
Slachtoffer

Hij was werkzaam in het transport en was zeer geliefd. Iedereen kende hem op Sint Maarten onder zijn bijnaam Kobie.

tcm17346016_large.jpg
Motief

Het kan de daders te doen zijn geweest om het geld dat hij bij zich had om hier een vrachtwagen te kopen. Het kan ook zijn dat het te maken heeft met mogelijke drugshandel, waarmee zijn gastheer waarbij hij logeerde zich bezighield. Er zijn geen aanwijzingen dat René Francis Paul hierbij betrokken was. Mogelijk was hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek.

  • Wie weet er meer over een mogelijk motief?
tcm17346015_large.jpg
Daders

De vermoedelijke daders zijn twee tengere donkergetinte mannen, ze zijn zo’n 1.70 m lang, en één zou zijn gezicht bedekt hebben.

  • Wie heeft er informatie over de daders?

  • Wie heeft de daders die avond of al eerder rond het huis gezien?
tcm17346017_large.jpg
Vlucht

Na het schieten zijn ze rond 22.15 uur rennend gevlucht vanuit die Burgemeester Meineszlaan richting de Vierambachtsstraat. Via de Andrien Mildersstraat zijn ze richting de Essenburgstraat verdwenen.

  • Wie heeft ze op hun vlucht gezien?

  • Wie heeft er camera’s op de vluchtroute hangen?
tcm17346277_large.jpg
Wapens

Er is gedoken in de Essenburgersingel in Rotterdam. Daar vlakbij waren de daders gezien, en waren ook spullen gevonden die mogelijk met het schieten te maken hadden. In dat water zijn inderdaad meerdere vuurwapens gevonden, en er wordt nu gekeken of die bij dit incident zijn gebruikt.

  • Wie heeft er die avond of al eerder andere verdachte personen of voertuigen rond het huis gezien?
tcm17346015_large.jpg
Twee vrouwen

Rond het moment dat er geschoten is, zijn er een aantal mensen vlakbij dat huis geweest. Het gaat om twee jonge vrouwen van rond de 18 jaar die een fiets en een skateboard bij zich hadden, en aan de overkant van de Burgemeester Meineszlaan liepen.

tcm17346278_large.jpg
SUV

Verder zoekt de politie de bestuurder van een donkerkleurige personenauto als getuige. Dat was een donkere SUV, lijkend op een Renault Kadjar, maar deze bewuste auto had een zilverkleurig imperiaal of een zilverkleurig opstaande rand op het dak. De auto kwam vanaf de Heemraadsingel de Vierambachtstraat opgereden en draaide vervolgens direct de Burgemeester Meineszlaan op.

  • Wie herkent zichzelf in één van de getuigenoproepen?

Burgemeester Meineszlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.