Drie doden in drugslab

  • Hechtel-Eksel (België)
  • Update 

Op 29 januari werden in een Belgisch drugslab drie jonge Brabanders dood aangetroffen. In verband met deze zaak hield de politie op dinsdag 28 mei twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij het lab.

Waarschijnlijk zijn de drie jonge mannen om het leven gekomen door de giftige dampen in het drugslab. Vermoedelijk zijn ze voor hun dood uren of zelfs dagen in deze ruimte bezig geweest.

119251_eksel_2luiksos.jpg

De slachtoffers zijn de toen 22-jarige Avik Gasparian, de 25-jarige Alain Ntwari (bijnaam ‘Cruze’) en een 23-jarige man wiens naam in overleg met zijn familie niet bekend wordt gemaakt.Alle drie de mannen waren woonachtig in Eindhoven / Valkenswaard.

  • Wie is verantwoordelijk voor de dood van de drie mannen in het drugslab in Hechtel-Eksel?

112-melding

De lichamen werden door de politie rond 03.45 uur ontdekt na een 112-melding. Naar aanleiding van binnengekomen informatie over deze melding en nader onderzoek op dinsdag 28 mei, is de politie nog steeds bezig om de identiteit van deze melder vast te stellen.

Aanhoudingen

De twee aangehouden verdachten, een 35-jarige Eindhovenaar en een 22-jarige man uit Waalre, kwamen in beeld naar aanleiding van twee ernstige geweldsdelicten in Eindhoven.Die delicten vonden plaats op 7 februari en 2 maart. Mogelijk was het geweld bedoeld als intimidatie aan iedereen die meer wist over het drugslab.

Loopjongens

Vermoedelijk waren de drie slachtoffers slechts uitvoerders, oftewel de loopjongens, van een grote, machtige organisatie. Deze organisatie produceert waarschijnlijk op grote schaal synthetische drugs.

119251_eksel_regioeksel5.jpg

Bij het aantreffen van de overledenen viel het de politie ook op dat ze niet in het bezit waren van een telefoon. Als deze telefoons ergens nog zijn teruggevonden, hoort de politie dat graag.

119251_eksel_lab4.jpg
Ketels op bestelling

In het lab werd gebruikgemaakt van speciaal geproduceerde ketels. Deze worden op bestelling gemaakt door speciale ketelbouwers en circuleren in het criminele circuit. De politie spreekt graag met iedereen die meer weet over deze ketels of de productie ervan.

119251_eksel_lab2.jpg

Ook zijn er onder meer tuinslangen, emmers en vijverolie aangetroffen. Sommige van die spullen zijn gekocht bij een Hornbach-filiaal in Best.

Apaan of ‘apaa’

Wat niet in het legale circuit verkrijgbaar is, is apaan of ‘apaa’. Deze illegale grondstof komt uit China en was in dit geval ook nog in het lab achter gebleven. Het is net als de amfetamine-olie, ook wel A-olie genoemd, een vrij waardevolle substantie in het criminele circuit.

Het onderzoeksteam wil graag weten hoe de criminelen die het lab runden aan het apaan kwamen. Ook als u meer weet over de bevoorrading van dit lab, hoort de politie dat graag. Mogelijk reden er met regelmaat in de periode voor 24 januari, voertuigen met grondstoffen in de omgeving van het lab.

  • Wie heeft meer informatie over het drugslab in Hechtel-Eksel?
119251_eksel_geurcampagne.jpg
‘XTC, daar zit een luchtje aan’

Onlangs is er een landelijke campagne gestart: ‘XTC, daar zit een luchtje aan’. Met een parfum dat de geur heeft van XTC, wil de politie mensen waarschuwen voor de gevaren van synthetische drugs.Lees meer over de campagne op de website van het Openbaar Ministerie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie