Drie gewapende overvallen op supermarkten

  • Almere

In de afgelopen maanden is tot drie keer toe een Jumbo-filiaal overvallen in Almere. De daders bedreigden medewerkers en klanten, waarbij ze er niet voor terugdeinsden hen een vuurwapen tegen het hoofd te houden.

Update

Er is met name getipt over de scooters en over de regenpakken van de daders. Helaas zijn de mannen nog niet aangehouden. Weet u wie dit zijn? Geef het alstublieft door.


Waarschijnlijk zit één groep daders achter de drie overvallen. Ze hadden hun gezichten bedekt, maar een aantal kenmerken wijst erop dat in elk geval twee overvallers meer dan eens betrokken waren.

Overval Geinplein

Op 28 november 2019 stormen rond 21.30 uur twee mannen de Jumbo aan het Geinplein binnen. Ze hebben allebei een regenpak aan en dreigen met vuurwapens. Eén van de overvallers heeft een wat gezet figuur, de andere is juist vrij tenger.

Kort na de overval die donderdagavond is in de omgeving een grijze personenauto gefilmd die beduidend harder reed dan de rest van het verkeer. Het is mogelijk dat dit de vluchtauto van de daders was.
Uw informatie over die auto en de inzittenden ervan is nog zeer welkom.

Drie mannen in regenpak

In 2020 is het Jumbo-filiaal aan de Jaagmeent tweemaal het doelwit. De eerste keer is op donderdag 9 januari. Om ongeveer 21.30 uur komen drie mannen, allen in regenpak, daar aan. Terwijl één buiten wacht, slaan de andere twee binnen toe.
Vermoedelijk dezelfde tengere overvaller die op de beelden van 28 november te zien is, zet zijn vuurwapen tegen het hoofd van een 16-jarige medewerkster. Zij ziet dat hij een donkere huidskleur heeft en de andere dader een lichte.

Behalve het postuur en de motoriek van deze overvaller, is ook het wapen dat hij gebruikt een aanwijzing: zowel bij de overval op het Geinplein als bij die op de Jaagmeent is dat een zilverkleurig vuurwapen.

Opnieuw de Jaagmeent

Vermoedelijk datzelfde wapen, waarschijnlijk weer door dezelfde dader gehanteerd, lijkt te zien op de beelden van de dérde overval. Die vindt plaats, opnieuw bij de supermarkt aan de Jaagmeent, op zondag 9 februari tegen 20.00 uur.

De tweede overvaller die hier wordt gefilmd, is vermoedelijk de wat gezettere man die ook bij de overval in november betrokken was. Deze keer zijn de daders met z'n drieën op twee scooters gekomen. Terwijl twee van hen de overval plegen, wacht hun handlanger buiten. Opnieuw hebben ze allemaal een donkerkleurig regenpak aan met reflecterende strepen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Ondanks de gezichtsbedekking en de regenpakken, moeten er mensen zijn die weten of vermoeden wie de overvallers zijn. Deel uw informatie desnoods anoniem, via 0800-7000 of een online melding.
Ook als u iets weet over de grijze auto of over (een van) de gebruikte scooters, hoort de politie dat graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Almere

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER