Drie inbraken in woonhuis aan het Deurzerdiep

  • Zwolle
  • Update 
tcm17296160_large.jpg

Tot drie keer toe proberen inbrekers camera’s te omzeilen en het huis van een gezin binnen te dringen.

Update

Meerdere tips over de inbrekers, in ieder geval één daarvan lijkt zeer interessant.

Bij een gezin aan het Deurzerdiep in de wijk Aa-landen in Zwolle-Noord, wordt in vijf maanden tijd maar liefst drie keer ingebroken. Alle drie de keren komen de daders over een twee meter hoge schutting de achtertuin binnen.

tcm17296157_large.jpg
Inbraak 1

De eerste keer is op donderdagavond 1 november 2012, rond 20.00 uur. De mannen stelen een ladder uit een schuur en via het platte dak proberen ze een raam te forceren en ook de camera onklaar te maken. Maar zowel het vernielen van de camera als de inbraak zelf mislukt omdat ze vermoedelijk gestoord werden.

tcm17296155_large.jpg
Adidas broek

Vlak voordat ze de inbraak afbreken, klimt de tweede man rakelings langs de camera en is te zien dat hij een broek van het merk Adidas aan heeft.

tcm17296158_large.jpg
Inbraak 2

De tweede inbraak is op zondag 23 december 2012, vlak voor Kerst. Het lukt ze uiteindelijk om het huis binnen te komen. Daar zijn ze op zoek naar geld maar dat is er niet. Zonder buit gaan ze weer weg.

tcm17296159_large.jpg
Inbraak 3

Op donderdag 14 maart wordt voor een 3e keer ingebroken. Weer door twee mannen die de camera te slim af willen zijn. Ditmaal wordt de bewakingscamera afgeplakt. De mannen rennen binnen nadat ze een beneden raam hebben geforceerd. Weer wordt er helemaal niets van waarde gevonden waardoor de daders via de hal en het slaapkamerraam weer naar buiten vluchten.

tcm17296156_large.jpg
Daders

Het is niet duidelijk of het steeds om dezelfde daders gaat. Ze lijken allemaal wel lichtgetint, mogelijk Noord-Afrikaans. Waarschijnlijk komen ze wel uit dezelfde dadergroep, die in wisselende samenstelling opereert.

  • Wie is er getuige geweest van één of meerdere van de drie inbraken bij het gezin aan het Deurzerdiep in de wijk Aa-landen in Zwolle-Noord?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?

Deurzerdiep

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.