Drie mannen gaan door het lint in horecagelegenheid

  • Amsterdam

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juli 2021 ontstond een explosie van geweld in een Amsterdamse horecagelegenheid. In het pand aan de Albert Cuypstraat gingen drie mannen compleet door het lint, vermoedelijk nadat er iets voorviel tussen één van hen en een medewerkster.

Update

Sinds de uitzending zijn er vier tips binnengekomen. Helaas is de verdachte nog niet aangehouden. Weet u wie hij is? Een tip doorgeven kan ook anoniem. 

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen extreem veel geweld gebruikten tegen het personeel en de klanten. Ook de inboedel van de horecagelegenheid moest eraan geloven. Onder andere tafels, stoelen en borden vlogen door de lucht. Eén van de mannen dreigde zelfs een granaat te laten ontploffen.

222002_amsterdam_PD.jpg
Horecagelegenheid, hoek Albert Cuypstraat

Ernstige mishandelingen

Eén van de slachtoffers was een 47-jarige man die de medewerkster te hulp schoot. Hij werd hard tegen zijn oogkas geslagen, met mogelijk blijvend letsel als gevolg. Door het letsel kon hij weken lang zijn werk – slachtoffers van geweld bijstaan – niet uitvoeren. Daarnaast is zijn traanbuis kapot geslagen, waardoor zijn oog blijft tranen.

Ze zien eruit als stoere mannen, maar uiteindelijk zijn het lafaards.”
slachtoffer mishandeling

Ook een 59-jarige man werd uit het niets ernstig mishandeld. Op de beelden is te zien hoe hij meerdere keren door de mannen werd geslagen. Gelukkig is het slachtoffers inmiddels van zijn hoofdletsel hersteld. Daarnaast heeft hij nog acht weken op krukken moeten lopen vanwege een pijnlijke enkel.

Twee verdachten aangehouden

Direct na het incident heeft de politie al één van de drie mannen aangehouden. Dankzij een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau 020 werd enkele weken later een tweede verdachte aangehouden.

222002_amsterdam_sig_.jpg
Signalement

Man met blauw shirt

Doordat beide aangehouden verdachten hun kaken stijf op elkaar houden, wordt de derde man nog gezocht. Hij droeg die avond een blauw shirt, een zwarte broek en beige schoenen met lichtkleurige zolen.

  • Vermoedelijk tussen 30 en 35 jaar oud
  • lichtgetinte huidskleur
  • opgeschoren, zwart haar
  • die nacht een donker stoppelbaardje
  • breed postuur.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door

Herkent u de verdachte op de beelden? Geef het alstublieft door. Als u het eng vindt om contact op te nemen met de politie, om wat voor reden dan ook, kunt u ook vertrouwelijk tippen via het TNI of anoniem via ‘M’.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Albert Cuypstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.