Drietal pint erop los met pas van kwetsbaar slachtoffer

  • Amsterdam

In elk geval drie verschillende verdachten maakten misbruik van de bankpas van een kwetsbare, oudere meneer in Amsterdam Nieuw-West. Die pas was op een even nare als brutale manier van hem gestolen, wat helaas pas dagen later werd ontdekt.

Een vrouw wist in een gesloten wooncomplex binnen te dringen tot en met de woning van het toen 78-jarige slachtoffer. Hij zag haar ineens in zijn kamer staan. Ze vroeg of hij een vuurtje voor haar had, waarop meneer antwoordde dat hij niet rookte. De vrouw griste vervolgens zijn telefoon mee – met in het hoesje de bankpas – en verdween.

Angstig binnen gebleven

Het slachtoffer raakte door het voorval behoorlijk in de war. Hij had het gevoel dat hij geen hulp kon inschakelen; hij had immers zijn telefoon niet meer. Ook kon hij geen boodschappen doen, doordat zijn pinpas weg was. Meneer is angstig binnen gebleven. Pas toen het na een paar dagen iemand van de thuiszorg opviel dat de bejaarde man amper iets te eten in huis had, werd duidelijk wat hem was overkomen.
Helaas was de gestolen bankpas inmiddels al veelvuldig gebruikt op een aantal plekken in Amsterdam en op het Centraal Station in Utrecht. De vrouw en de twee mannen die dat deden, ziet u op de beelden hieronder.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Wie herkent een of meer van de personen op de camerabeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Amsterdam Nieuw-West

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.