Drugscriminelen martelen man om gestolen hennep

  • Wernhout
  • Update 

De tijdelijke bewoner van een villa in Wernhout werd donderdagavond 22 november gemarteld door onbekende mannen. Ook zijn vriendin werd mishandeld. Het stel paste op een riante villa aan de Wernhoutseweg, waarvan de schuur werd gebruikt voor het drogen van hennep.

Update

Er zijn meer dan 150 tips binnengekomen, bedankt! Het is inmiddels duidelijk dat de tas van het merk RAMBAM is, maar er zijn ook veel reacties binnengekomen over de mannen zelf.

De twee slachtoffers wisten dat het oppassen op de woning geen zuivere koffie was, maar vanwege hun grote financiële problemen gingen ze toch in op het aanbod van de criminelen.

119144_wernht_schuur.jpg
Hennep uit schuur gestolen

De hennepdrogerij in de schuur moest met name in de gaten worden gehouden. Dagelijks reden er busjes af en aan om nieuwe voorraden aan te leveren en op te halen. Op donderdagochtend ontdekte de mannelijke huurder dat de schuur was opengebroken. Helaas is dit gebeurd buiten het zicht van de bewakingscamera’s om.

119144_wernht_auto2.jpg

In de avond kwam een aantal mannen verhaal halen; twee mannen in een witte bus en twee mannen in een Peugeot. De bestuurder van de Peugeot was de eigenaar van de hennep.

De tijdelijke bewoners van de villa werden door de mannen verantwoordelijk gesteld voor de diefstal van de hennep. De vrouw kreeg meerdere klappen.

119144_wernht_spullen.jpg

Haar partner werd meegenomen naar de badkamer en daar tientallen keren met een schroevendraaier in zijn bovenbeen gestoken. Ook hebben de daders met een boormachine zijn knieschijf doorboord. Daarnaast hebben ze ook nog een gloeiendhete strijkbout tegen zijn lijf aangedrukt en zout in zijn wonden gestrooid.

119144_wernht_ravage6.jpg
Geschoten met automatisch wapen

Tijdens de martelingen in de badkamer is er ook geschoten met een automatisch wapen. Achteraf bleken de kogels rakelings langs de man zijn hoofd te zijn gegaan, maar de vrouw van het stel heeft langere tijd gedacht dat haar man was doodgeschoten in de badkamer. Dit was een ultieme poging om het stel aan het praten te krijgen.

Identiteit twee mannen onbekend

Van twee mannen weet de politie inmiddels de identiteit, onder wie de eigenaar van de hennep. Het team is nog op zoek naar de mannen die de huurder hebben gemarteld:

119144_wernht_dadd1.jpg

De eerste man die nog gezocht wordt, is de man op deze foto. Vermoedelijk is hij tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij heeft een tasje bij zich met vermoedelijk daarin een automatisch vuurwapen.

119144_wernht_dada2.jpg

Zijn handlanger is een stuk beter in beeld. Hij is vermoedelijk ook tussen de 20 en 30 jaar oud en heeft een stevig postuur.

  • Wie weet wie de mannen zijn op de bewakingsbeelden?

De villa ligt nabij de Belgische grens, het is mogelijk dat deze mannen uit België komen of daar werken. Ze spraken allebei Nederlands, maar met een accent. Het is onduidelijk of ze met een Nederlandse of Belgische tongval spraken.

119144_wernht_2luik.jpg

De politie spreekt graag met mensen die de verdachten herkennen of weten wie zij zijn.

119144_wernht_2luikautos.jpg
Voertuigen op verkeerde naam

De mannen maakten gebruik van een witte bestelbus en een Peugeot-personenauto. Het is duidelijk op wiens naam deze voertuigen staan, maar dit zijn niet de personen die de politie zoekt. Mogelijk rijden de mannen nog steeds rond in deze voertuigen. Herkent u de bestelwagen of de auto, geef uw tip door.

Vertrouwelijk of anoniem tippen

Door te bellen met het Team Nationale Inlichtingen kunt u uw informatie ook vertrouwelijk vertellen: 079 – 53 48 999. Ook kunt u anoniem uw tip doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie