Drugsdealer steekt Engelse toerist neer

  • Amsterdam

Op de Korte Niezel, op de Wallen in Amsterdam, werd een toerist na een korte woordenwisseling neergestoken door een drugsdealer. Gezien de aard en ernst van de verwondingen onderzoekt de politie het incident als een poging tot doodslag. De dader is door verschillende camera’s vastgelegd.

Een en ander voltrok zich in de vroeg ochtend van zaterdag 23 maart 2024. Het Engelse slachtoffer en zijn vriendin naderden het einde van een kroegentocht toen de dealer hen aansprak.

Agressief aandringen

De vrouw van het stel zei dat ze geen drugs wilden kopen, waarop de dealer tamelijk agressief bleef aandringen. Zodra hij haar een duw gaf, greep haar vriend in. Dat kwam hem duur te staan: de dader trok een mes en stak de Engelsman, die levensgevaarlijk gewond raakte.

Herkenning gevraagd

De gezochte man ontkwam via de Oudezijds Voorburgwal, ondanks een dappere poging van de Engelse vrouw om hem te stoppen. Zij en haar inmiddels herstelde vriend hebben in de hectiek niet veel meer kunnen registreren dan dat hun belager tussen 25 en 35 jaar oud oogde. Uw hulp bij de beelden hierboven is dan ook zeer welkom.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

De verdachte kan sinds het incident zijn haardracht of andere dingen aan zijn uiterlijk hebben veranderd. Heeft u een idee wie de straatdealer kan zijn en/of waar hij zich ophoudt, meld het alstublieft.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Korte Niezel in Amsterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.