Drugsdumping in appartementencomplex

  • Tilburg
  • Update 

Ruim veertig jerrycans met drugsafval worden woensdag 18 april gedumpt in een appartementencomplex aan de Berlagehof. Een dag later ontdekt een bewoner het drugsafval in de containerruimte van het complex.

Update

Zeventien tips inmiddels; bedankt hiervoor! Onder andere vijf mensen gaven door dat ze misschien wel zo’n drugslab in de buurt hebben. De politie is ermee aan de slag.

De hoeveelheid afval is zo groot dat het vermoedelijk met een bus is vervoerd. Op bewakingsbeelden uit de omgeving is een witte bestelbus gezien.

  • Wie heeft meer informatie over de drugsdumping woensdagavond 18 april in Tilburg?
118326_tilburg_2luik_vwcrafter.jpg
Witte Volkswagen bestelbus

Op de beelden is te zien dat rond 20.00 uur een witte bestelbus, een Volkswagen Crafter, de straat inrijdt. Het duurt eventjes voordat de Crafter goed staat, maar uiteindelijk wordt door de inzittenden iets uit de laadruimte getild en naar binnen gebracht.

  • Wie heeft de witte Volkswagen Crafter die avond gezien in Tilburg of directe omgeving?
118326_tilburg_bb4.jpg
Mogelijke getuigen op straat

In de tussentijd lopen verschillende mensen langs de witte bus. Ook hebben de inzittenden gesproken met voorbijgangers. Mogelijk zijn dit belangrijke getuigen. Bent u dat geweest, laat het de politie weten.

  • Wie heeft op woensdagavond 18 april iets gezien in de omgeving van het Berlagehof in Tilburg?
118326_tilburg_drugslab2.jpg
Drugslab in de omgeving

Na ongeveer een kwartier vertrekt de bus uit de straat. Vermoedelijk bevindt het bijhorende drugslab zich in of in de omgeving van Tilburg. Als u de link kunt leggen met de witte Volkswagen Crafter, hoort de politie dat graag.

Drugslab herkennen

Een drugslab is te herkennen aan een chemische geur rondom het pand. De geur die rondom het pand hangt, is alleen te ruiken wanneer mensen bezig zijn met het produceren van drugs. Ook wordt er regelmatig afval afgevoerd en worden materialen aangevoerd, vaak in busjes zonder logo en meestal ’s nachts. Doorgaans is het niet mogelijk om naar binnen te kijken; het zicht wordt belemmerd door spullen of afgeplakte ramen.

118326_tilburg_2luik_afval.jpg

Heeft u een vermoeden van een drugslab of drugsdumping in uw omgeving? Neem contact op met de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Berlagehof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER