Echtpaar ontsnapt aan explosie; dader gefilmd

  • Didam

Een ouder echtpaar was in de nieuwjaarsnacht op weg naar huis, toen ze een vreselijk telefoontje kregen: er was bij hun woning een zwaar explosief ontploft. De politie vraagt om herkenning van de man die er verantwoordelijk voor is.

De slachtoffers hadden oud en nieuw gevierd bij familie. Ze hadden er juist aan gedacht om hun huis, aan de Prinses Beatrixstraat, eruit te laten zien alsof er iemand thuis was. Daar had de dader kennelijk lak aan. Gezien de grote materiële schade, is het een geluk bij een ongeluk dat er niemand in de woning was.

Update

Onder de tipgevers waren mensen die de mogelijke naam van de verdachte noemden. Terwijl die informatie wordt onderzocht, zijn meer tips nog erg welkom.

222126_didam_SV_prBeatrixstr2.jpg
Prinses Beatrixstraat in Didam

Dader op beeld

Op een opname van de deurbelcamera van het echtpaar is kort de dader te zien. Hij had een zwarte hoody aan van het merk The North Face, een donkerkleurige broek en zwarte werkhandschoenen.
Ondanks het lichtblauwe mondmasker dat hij droeg, is er een deel van het gezicht van de man te zien. Heeft u een idee wie hij kan zijn, neem alstublieft contact op. Ook als u iets weet of vermoedt over het motief voor deze actie, hoort de politie heel graag van u.

Getuigenoproep

Het was rond 02.00 uur die zaterdagochtend 1 januari 2022 toen de man het explosief bij de voordeur van de slachtoffers achterliet. Heeft u een of meer verdachte personen gezien rond die tijd in de omgeving van de Prinses Beatrixstraat? Of mogelijk een voertuig dat er niet ‘thuishoort’? Geef het alstublieft door; dat mag ook anoniem.
Beschikt u mogelijk over bewakingsbeelden of opnamen van een dashcam of deurbelcamera, dan komt de politie graag met u in contact. Bel 0800-7000 of upload uw beelden via het tipformulier hieronder.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie weet of vermoedt wie de man op de camerabeelden kan zijn?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor zijn daad?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Pr. Beatrixstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.