Echtpaar zwaar mishandeld door overvallers

  • Veldhoven

Bij een Veldhovens echtpaar van in de veertig stonden op zondagavond 18 juni 2023 ineens vier of vijf overvallers in hun woonkamer aan de Biezenkuilen. De slachtoffers werden ernstig mishandeld en ook hun hond kreeg een schop. In gebrekkig Nederlands en Engels vroegen de mannen om geld.

De daders spoten met pepperspray, waardoor het echtpaar niets meer zag. Vervolgens sloegen en schopten ze de vrouw en knepen ze haar keel dicht. Haar man, een hartpatiënt, werd ook enorm toegetakeld. Uiteindelijk lukte het de vrouw om te ontsnappen en bij de buren 112 te bellen.

Update

In de week na de uitzending kwamen zo’n vijftig tips binnen. Die gingen vooral over de auto en de hamer die zijn getoond; daarover weet de politie nu genoeg. Weet of vermoedt u iets over de overvallers en/of heeft u informatie over de onbekende man op de camerabeelden, neem dan alstublieft alsnog contact op met de politie.

Opel Vectra

In de omgeving van de Biezenkuilen reed voor en na de overval vermoedelijk een donkerkleurige Opel Vectra met daarin de daders. Een getuige zag een deel van het kenteken; daarin kwamen ’20’ en ‘LD’ voor, maar het is onduidelijk op welke plek in het kenteken dat precies was.

Onbekende man

Kort voor de woningoverval liep een nog onbekende man in de buurt van de Biezenkuilen. Hij zou een van de overvallers kunnen zijn, maar kan ook een toevallige voorbijganger zijn. Ondanks een eerdere oproep heeft hij zich nog niet bij de politie gemeld. U ziet de nog gezochte man op de beelden hieronder.

Hamer

De politie heeft later in de omgeving een hamer gevonden die niet van de slachtoffers was. Mogelijk is deze door de daders gebruikt. Zegt de hamer u iets, laat dan alstublieft iets van u horen.

232251_veldhvn_hamer01.jpg
In de omgeving werd deze hamer gevonden

Gestolen spullen

Behalve ruim 1000 euro aan vakantiegeld hebben de daders ook een fluwelen tasje, een gouden ketting en een hindoeïstisch geluksvoorwerp meegenomen. De politie wil weten of deze spullen na 18 juni ergens zijn opgedoken of mogelijk te koop zijn aangeboden.

232251_veldhvn_meerluik_sier.jpg
Waar zouden deze spullen nu kunnen zijn?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Wie zijn de overvallers?
  • Wie is de man op de beelden?
  • Waar zijn de gestolen spullen gebleven?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Biezenkuilen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.