Eigenaars gezocht van door politie gevonden sieraden

  • Amsterdam

Eind januari 2021 dregde de Amsterdamse politie een gracht, op zoek naar wapens die waren weggegooid na een ruzie waarbij is gestoken en geschoten. Wapens vond men niet, maar wel een aantal sieraden. De rechtmatige eigenaars daarvan wordt verzocht contact op te nemen.

Bij de vondst daar op de Hoekenesgracht zaten onder meer ringen, horloges, kettingen en oorbellen. Vermoedelijk zijn deze sieraden ooit ergens gestolen. Is er ooit bij u of bij een bekende ingebroken en zijn daarbij kostbaarheden verdwenen? Kijk naar de foto’s of u iets herkent.

Pagina ‘Eigenaar gezocht’

Op de website van de politie is er een speciale pagina voor mensen die spullen kwijt zijn na bijvoorbeeld een inbraak. De politie publiceert daar geregeld foto’s van spullen die bij verdachten in beslag zijn genomen, zoals juwelen en andere voorwerpen die vermoedelijk ooit zijn gestolen.

Advies: registreer kostbaarheden

U kunt zelf iets doen om de kans te vergroten dat gestolen kostbaarheden weer bij u terugkomen na diefstal. Registreer uw spullen, bijvoorbeeld via de ‘Stop Heling’-app. Daarmee kunt u een foto maken van bijvoorbeeld die ene dierbare ring of het serienummer vastleggen van uw dure televisie.
Mocht er ooit bij u worden ingebroken, zijn zo’n foto en omschrijving niet alleen belangrijk voor de verzekering; ook de politie kan dan sneller achterhalen of aangetroffen kostbaarheden misschien de uwe zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met politie

Meld het alstublieft als u één of meer van de getoonde sieraden herkent. Ook als u een idee heeft door wiens toedoen deze op de bodem van de Hoekenesgracht terecht zijn gekomen, hoort de politie dat graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hoekenesgracht

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.