Eigenaars snackbar werken jonge overvallers hun zaak uit

  • Helmond

In november 2018 werd een snackbar aan de Van Amstelstraat in Helmond twee keer overvallen. De dappere eigenaars gingen daar allesbehalve mee akkoord.

De eerste overval vond plaats op 2 november 2018. Op de beelden is te zien hoe de eigenaars wat koeltjes reageerden toen twee jonge overvallers verschenen. Ze dachten dat het een Halloween-grap was.
Zodra de daders doorhadden dat hun optreden weinig indruk maakte,  gingen ze er snel vandoor.

Worsteling

Helaas bleef het daar niet bij. Op 29 november 2018 wordt dezelfde snackbar wéér overvallen. De twee jonge daders dreigden met wapens en eisten geld uit de kassa. Onverstandig maar dapper gingen de eigenaars de confrontatie aan: ze werkten hardhandig de overvallers hun zaak uit.

Pet en tasje

Vermoedelijk gaat het in beide gevallen om erg jonge daders van rond 15 jaar oud. De jongens hebben een lichte of lichtgetinte huidskleur. Op de beelden van 29 november is te zien dat een van de daders toen opgeschoren zwart haar had.

119652_Helmond_tas-pet_.jpg
Achtergebleven tas en pet van daders

Bij de worsteling bij die tweede overval lieten de overvallers een pet en tasje achter. Herkent u deze voorwerpen en/of kunt u hiermee een verband leggen naar de daders? Geef het door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Herkent u een of meer van de jongens op de camerabeelden, vermoedt u wie zij zijn of herkent u mogelijk de achtergelaten pet of tas? Deel uw informatie met de politie.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Amstelstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER