Eigenaren coffeeshop in eigen woning overvallen

  • Haarlem

De eigenaren van een coffeeshop werden 19 december 2018 overvallen in hun woning aan de Allanstraat in Haarlem. De daders, die onder meer twee dozen wiet buitmaakten, staan duidelijk op bewakingsbeelden.

Rond 03.35 uur die nacht gooide één van de vier overvallers een steen door de glazen voordeur van de woning. 

Update

Er kwamen maar liefst 25 tips binnen over deze overvallers. Bedankt, het team is ermee aan de slag.

Gewapende overval

Twee van de vier overvallers waren gewapend met een vuurwapen. Een ander had een mes bij zich. De drie bewoners werden vrijwel direct wakker van de harde klap. Toen ze gingen kijken wat er aan de hand was, werden zij bedreigd met de wapens en naar de huiskamer gedirigeerd.

Wiet als buit

De daders maakten onder andere twee grote dozen gevuld met wiet buit; deze waren bedoeld als dagvoorraad voor de coffeeshop. Op de beelden is te zien hoe één van de overvallers de dozen naar buiten droeg.

119551_Haarlem_rolex1.jpg
Gestolen Rolex Datejust

Rolex Datejust

Ook maakten de overvallers twee horloges buit. Eén van deze horloges is later teruggevonden bij een juwelier in Amstelveen. De andere, een Rolex Datejust met grijze wijzerplaat en groene Romeinse cijfers, is nog altijd spoorloos.

119551_Haarlem_ketting.jpg
Gestolen koningsketting

Daarnaast maakten ze ook deze gouden koningsketting buit.

Daders op beeld

De slachtoffers hebben de overvallers niet heel goed kunnen zien, maar gelukkig zijn de mannen wél duidelijk gefilmd. Ze zouden onderling straattaal hebben gesproken.

De dader die de leider lijkt van het viertal is goed in beeld. Hij had een lange, zwarte parka aan en droeg een zwarte muts met daarop ‘Sonic Youth’. Ten tijde van de overval had hij een duidelijke snor en baard.
Eén van zijn handlangers heeft een donkere huidskleur en had die nacht dreadlocks. Hij droeg een donkerkleurige jas van vermoedelijk The North Face.

Ook de andere twee mannen zijn te zien. Door de nachtstand van de camera’s zijn de kleuren van de kleding vertekend. Eén van hen droeg opvallende handschoenen.
Weet u wie de mannen zijn? Geef het door aan de politie.

Klungelige overvallers

De daders gingen niet bepaald georganiseerd te werk. Eén van hen liet zijn mes vallen terwijl hij op zoek was naar waardevolle spullen en een andere overvaller vergat zijn pistool mee te nemen. Het pistool wordt op dit moment door het NFI onderzoekt op mogelijke sporen. 

Vluchtauto op de Schreveliusstraat

119551_Haarlem_dadersDozen.jpg
Meenemen van dozen wiet

Op de beelden is te zien hoe de man met de twee dozen vanuit de Allanstraat naar de Schreveliusstraat liep. Daar stond ter hoogte van de Karel van Manderstraat vermoedelijk hun vluchtauto. Vanaf daar zijn de daders waarschijnlijk weggereden richting het Emmaplein.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Heeft u informatie over de woningoverval?

  • Wie herkent een of meer van de mannen op de bewakingsbeelden?
  • Wie herkent de ketting en/of het horloge en weet of deze ergens te koop zijn aangeboden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Allanstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER