Enorme schade door brandstichting bedrijfspand

  • Zutphen

Een onderneemster moest op zaterdagavond 7 oktober 2023 toezien hoe een fikse brand bijna een einde maakte aan het bedrijf dat zij vijftien jaar lang had opgebouwd. Nóg moeilijker te verkroppen is dat de brand met opzet is aangestoken.

De politie maakt beelden openbaar van degene die verantwoordelijk is voor de brandstichting in het pand op bedrijventerrein De Revelhorst in Zutphen. Deze persoon kwam en vertrok op een scooter, ruwweg rond 23.15 uur.

Denk mee en tip

Kijkt u op de camerabeelden hierboven alstublieft goed naar de verdachte. Let u daarbij op het postuur, de kleding en de manier van bewegen. Ook uw informatie over de tas, de scooter of het gebruikte vuurwerk kan van groot belang zijn voor het onderzoek.
De verdachte is bij zijn vlucht op de scooter vermoedelijk ten val gekomen. Mogelijk is dat destijds in zijn omgeving opgevallen, bijvoorbeeld door schade aan de scooter.

Motief onduidelijk

Het is nog onduidelijk wat een mogelijk motief voor de brandstichting kan zijn. Denkt u daarover iets te weten, dan hoort de politie heel graag van u. Contact opnemen kan als u dat liever doet ook anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Informatie delen met de politie kan op onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

bedrijventerrein de Revelhorst

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.