Explosie veroorzaakt bij club in centrum

  • Tilburg

Bij club Oxy aan het Pieter Vreedeplein in het centrum van Tilburg bracht een nog onbekende man een explosief tot ontploffing. Dat deed hij, op het oog wat onwennig, rond 04.45 uur op dinsdag 14 november 2023.

De man had twee pogingen nodig om het explosief te plaatsen. Beide keren sleurde hij het pakketje per ongeluk achter zich aan doordat het ontstekingsdraad in de war zat. Niettemin volgde een flinke knal, die voor behoorlijke schade zorgde bij de ingang van het pand.

Mogelijke getuigen

Neem alstublieft contact op als u weet of vermoedt wie de dader kan zijn. Kijkt u hierboven naar zijn kleding, zijn sportieve postuur en zijn manier van bewegen. Ook als u iets over een mogelijk motief kunt vertellen, hoort de politie natuurlijk heel graag van u. Anoniem tippen kan op 0800-7000 of online.
De politie zou graag nog spreken met de drie personen op de beelden hieronder. Zij liepen kort voor de ontploffing over het Pieter Vreedeplein en hebben mogelijk de dader gezien. Liep u daar of weet u wie deze mogelijke getuigen kunnen zijn, meld u zich dan alstublieft.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Het jack dat de dader droeg is vermoedelijk van het merk The North Face en het stuk draad dat hij achterliet wordt nog onderzocht. Kunt u meer over de man vertellen, doe dat dan als volgt:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Pieter Vreedeplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.