Familie slachtoffer van overval in huis en gijzeling in auto

  • Rotterdam

Twee vrouwen raakten gewond bij de overval in hun woning door twee mannen. Die bedreigden hen en bonden hen vast, waarna ze er met onder meer een sieraad vandoor gingen. Een familielid van de vrouwen bleek kort daarvoor óók slachtoffer te zijn geworden van een misdrijf. Hij was een auto in getrokken, een paar uur gegijzeld en beroofd.

De incidenten vonden plaats op woensdagavond 19 oktober 2022 en in de daaropvolgende nacht. De politie onderzoekt wat het verband tussen de twee misdrijven kan zijn en roept mogelijke getuigen op zich te melden.

Pendrecht en Hillesluis

Het mannelijk slachtoffer werd in de wijk Pendrecht die avond rond 23.00 uur een auto in getrokken in de buurt van de Sommelsdijkstraat en de Slinge. Hij werd hardhandig beroofd en pas na een paar uur weer vrijgelaten.

222389_rttrdm_regio1.jpg
Overijsselsestraat in Rotterdam

Later die nacht, rond 00.45 uur, werden de twee vrouwen overvallen in een woning aan de Overijsselsestraat in de wijk Hillesluis. De politie wil heel graag spreken met iedereen die iets van een van de incidenten heeft gezien en/of weet wie er achter kunnen zitten.

Deel uw informatie

Ook komt de politie graag met u in contact als u informatie heeft over het waaróm van deze misdrijven. Wat kan het verband tussen de twee zijn, wie heeft er mogelijk opdracht toe gegeven en waarom werd juist déze familie slachtoffer?

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

Ieder beetje informatie kan helpen, dus vertel alstublieft wat u weet. Dat mag desgewenst ook anoniem.
Heeft u camerabeelden van die avond en nacht uit de omgeving van de genoemde locaties, neem dan alstublieft contact op met de politie. Uw materiaal direct uploaden kan overigens via het tipformulier hieronder.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rotterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.