Fanuel Berika (26) neergestoken tijdens vechtpartij

  • Almere

Op een parkeerterrein bij de Breskensweg in Almere werd in de nacht van 14 op 15 augustus de 26-jarige Fanuel Berika neergestoken. Dit gebeurde tijdens een vechtpartij na een verjaardagsfeest in Club Paragon. Op dat moment bevonden zich op het parkeerterrein tussen de vijftig en honderd mensen.

Update

Op maandag 26 oktober heeft de politie een vijfde verdachte aangehouden. Heeft u iets gezien of gehoord, en dit nog niet met de recherche gedeeld? Doe dit a.u.b. alsnog.

De ruzie escaleerde, waarbij Fanuel met een mes werd neergestoken. Hoewel hij ter plaatse nog wordt gereanimeerd, komt hij te overlijden.

Fanuel Berika

202434_Almere_so5b.jpg
 

Fanuel Berika is geboren in Suriname, maar besloot in 2018 naar Nederland te komen om een beter leven op te bouwen. Hij woonde bij zijn nicht en maakte lange dagen als stratenmaker, tuinman en schoonmaker. Fanuel was zeer geliefd bij zijn familie en laat twee kinderen achter in Suriname en een ongeboren kind in Nederland.

Onderzoek in volle gang

Kort na het incident zijn drie verdachten aangehouden, van wie er inmiddels twee zijn geschorst door de rechtbank. Zij blijven wel verdachte.
De politie is op zoek naar mensen die de gebeurtenissen hebben gefilmd of gefotografeerd. Uit verklaringen van omstanders blijkt namelijk dat meerdere personen het incident hebben gefilmd. Dit beeldmateriaal is van grote waarde in het onderzoek, omdat er geen bewakingscamera is die het incident heeft geregistreerd.

Deel alstublieft uw foto’s en filmpjes via het online tipformulier of vertrouwelijk rechtstreeks met de politie via WhatsApp. Dat kan via het nummer: 06 - 272 153 87.

Getuigenoproep

Ook komt de politie graag in contact met getuigen. Was u die nacht op het parkeerterrein bij Club Paragon en heeft u iets gezien van de vechtpartij en/of het steekincident? Neem alstublieft contact op met de politie.

Getuigen die illegaal in Nederland verblijven en die informatie hebben over de dood van Fanuel, roept de politie dringend op om contact op te nemen. Zij hebben wettelijke bescherming als ze als getuige  over dit incident met de politie praten. Het onderzoeksteam heeft puur als doel om te achterhalen wat er die nacht gebeurd is.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het politie

Deel alstublieft uw informatie en/of uw beeldmateriaal met de politie. Dat kan voor specifiek deze zaak ook via WhatsApp, op nummer 06 - 272 153 87.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Breskensweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER