Fietser deelt karatetrap uit en slaat automobilist bewusteloos

  • Amsterdam

Na een verkeersruzie in Amsterdam heeft een automobilist (28) zijn kaak, jukbeenderen en duim gebroken. Dat gebeurde op donderdag 29 februari op de hoek van de Spaklerweg en de Welnastraat. De dader reed op een elektrische Swapfiets.

De automobilist gaf de fietser voorrang toen hij rond 11.00 uur de Welnastraat in wilde rijden. Desondanks stapte de fietser af en begon hij te schelden en tegen de auto te slaan. Nadat de verbaasde bestuurder uitstapte om de schade te bekijken, werd hij verschillende keren geslagen.

Als je iemand net hebt afgesneden, dan kan ik me voorstellen dat iemand misschien geïrriteerd is. Maar ik had hem juist voor laten gaan en er was niks aan de hand. Dus daarom was ik vooral heel verbaasd dat hij zo boos begon te doen.”
slachtoffer mishandeling

Filmpjes getuigen

Het incident werd door een aantal getuigen gefilmd. Op de filmpjes is te zien hoe de fietser een trap gaf tegen de autodeur en het slachtoffer hard in het gezicht sloeg.

242188 Amstrdm Bb
Wie weet meer over deze agressieve man?

Grote gevolgen

Het slachtoffer werkt als fysiotherapeut en kan door de opgelopen botbreuken zeker vijf maanden niet of niet volledig werken. 

Swapfiets

De dader reed op een elektrische Swapfiets. Hij heeft een donker getinte huidskleur en is vermoedelijk tussen de 30 en 40 jaar oud.

242188 Amstrdm Swapfiets
Soortgelijke swapfiets
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie is de agressieve fietser?
  • Waar woont of verblijft hij?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Spaklerweg, hoek Welnastraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.