Gehaaide laptopdief slaat tweemaal toe

  • Amsterdam

Dezelfde man verscheen tot tweemaal toe in beeld bij Amsterdamse bedrijven waar rond dat moment een aantal laptops spoorloos verdween. U begrijpt: deze man wordt verdacht van diefstal.

Op 18 juli 2022 aan de Moermanskkade en een dag later op de Kabelweg wist hij mee naar binnen te glippen met medewerkers die er wél hoorden. Meld het alstublieft als u een idee heeft wie deze man kan zijn en/of waar de politie hem kan vinden.

Telefonerend

De vermoedelijke dief lijkt goed over zijn werkwijze te hebben nagedacht. Hij kwam rond lunchtijd de bedrijfspanden binnen, terwijl hij net deed of hij aan het telefoneren was. Vervolgens koos hij zijn moment om een deur door te glippen naar een kantoorruimte.

Enige minuten later liep hij, opnieuw zogenaamd bellend, rustig naar buiten. In zijn canvas schoudertas zaten waarschijnlijk de gestolen laptops. Die tas is overigens van de Franse winkelketen Carrefour; mogelijk zegt dat iemand iets.

Acht laptops

Op die 18e en 19e juli zijn bij de twee gedupeerde bedrijven in totaal acht laptops meegenomen, waarvan vijf MacBooks Pro. Heeft u een idee waar die computers nu kunnen zijn, neem alstublieft contact op met de politie.

Het is goed mogelijk dat de gestolen laptops ergens te koop aangeboden zijn geweest. De serienummers van de betreffende MacBooks zijn: C02D61AFP3YV, C02DGN9AP3XY, Y5H2PX0PQG, FVFFN659Q05N en FVFCG0YFL414. Heeft u onverhoopt een van deze apparaten gekocht, meld het alstublieft bij de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie is de man op de camerabeelden?
  • Waar zijn de gestolen laptop computers?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Amsterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.