Geschoten bij drugsruzie, verdachte ontkomt

  • Amsterdam

De politie is op zoek naar een man die waarschijnlijk betrokken was bij een schietincident op zondagmiddag 9 augustus 2020. In een appartementencomplex aan de Louise de Colignystraat is geschoten met een automatisch wapen, waarbij zeker twee mensen zijn geraakt en ook omwonenden gevaar liepen.

Na 112-meldingen trof de politie in het trappenhuis een ernstig gewonde man aan. Een andere man die geraakt was, meldde zich zelf in het ziekenhuis. Beiden zijn als verdachte aangehouden, net als twee andere personen die vermoedelijk bij het incident betrokken waren. Van een vijfde man, die op basis van camerabeelden ook gewond leek, is de identiteit nog niet bekend.

Kalashnikov AK-47

Er zou in het appartement om ongeveer 16.45 uur ruzie zijn ontstaan tussen een aantal personen, vermoedelijk over drugs. Daarbij is geschoten met een Kalashnikov AK-47, een zeer krachtig automatisch wapen. Verschillende kogels richtten schade aan in een naastgelegen woning.

Het wapen werd een dag later aangetroffen in het water bij de Jan Van Galenstraat ter hoogte van de Beltbrug. Heeft u gezien wie de AK-47 daar in de buurt heeft achtergelaten of weggegooid, neem dan contact op met de politie.

Camerabeelden betrokkene

Uit onderzoek blijkt dat één man, vermoedelijk een veertiger, na het schietincident wegliep in de richting van de Willem de Zwijgerlaan. Hij liep mank, wat kan betekenen dat hij gewond was geraakt.
De politie denkt dat de nog gezochte man degene is die even later op camerabeelden verscheen bij een hotel aan de Willem de Zwijgerlaan. Hij leek naar binnen te willen gaan, maar zich te bedenken, waarna hij doorliep in de richting van de Bos en Lommerweg.

Als u weet of vermoedt wie de man is, geef het alstublieft door aan de politie. De man liep dus moeilijk, na 16.45 uur die zondag 9 augustus, heeft een lichte huidskleur en is tussen 1.75 en 1.85 meter lang.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Wie weet of vermoedt wie de man op de beelden is?
Wie heeft meer informatie over het schietincident in het appartement aan de Louise de Colignystraat?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Louise de Colignystraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.