Gestolen antiek weduwe (67) aan de Franekertrekvaart

  • Harlingen
  • Update 
tcm17294805_large.jpg

De spullen hebben een grote emotionele waarde voor de vrouw.

Update

Drie mensen reageerden dat ze de sieraden gezien dachten te hebben, maar de gouden tip lijkt er nog niet te zijn.

Donderdag 7 februari is een 67-jarige weduwe uit het Friese Harlingen naar de verjaardag van haar dochter. Maar als ze thuiskomt is het feestgevoel in één klap weg: haar hele huis aan de Franekertrekvaart is overhoop gehaald en zijn er allemaal bijzondere antieke spullen weggenomen van haar en haar overleden man.

tcm17294809_large.jpg
Snuifdoosje

De dief of dieven namen onder andere een uniek snuifdoosje mee, dat vroeger werd gebruikt om snuiftabak in te stoppen. Het doosje werd gemaakt in 1793 door Jan Pieters Rienstra, meester zilversmid uit Sneek. Op de onderkant staat de tekst: Douwe en Jelle Klaases Hebben Deese Doos Present Gedaan aan GaeleYsbrands 1793.

tcm17294806_large.jpg
Broche

Ze namen ook een antieke zilveren veerbroche mee aan een zogenaamd jasseroncollier en een originele gouden speld voorzien van roosgeslepen diamanten.

tcm17294807_large.jpg
Geboortelepel

Ook is er een zilveren geboortelepel van ongeveer 20 cm lang gestolen met daarin de inscriptie: Assuerus Sikke Brandsma 2-5-1939 te Flansum.

tcm17294808_large.jpg
Portemonnee en trouwring

Een soortgelijk antiek zilveren portemonneetje mist de weduwe ook. Alleen is de beugel van dit beursje meer bewerkt dan haar meer ‘glad’ bewerkte exemplaar. Ook de egale gouden brede trouwring van haar overleden echtgenoot is gestolen. Daarin stond de inscriptie ‘Elske 2-9-1966’. Deze ring heeft een enorme emotionele waarde voor de vrouw.

  • Wie is er op donderdag 7 februari getuige geweest van de inbraak bij het huis van een 67-jarige weduwe aan de Franekertrekvaart in het Friese Harlingen?

  • Wie weet waar de gestolen spullen nu zijn, heeft ze te koop aangeboden gekregen of heeft er meer informatie over de inbraak?

Franekertrekvaart

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.