Getuigen gezocht van schietincident vlak bij ziekenhuis

  • Doetinchem

Bij de kruising van de Leerinkstraat en de Kruisbergseweg werd op zondag 1 december 2019 een blauwe Suzuki Wagon R onder vuur genomen. De gewonde bestuurder wist vervolgens zelf naar het nabijgelegen ziekenhuis Slingeland te komen.

Update

U gaf 12 tips door, bedankt! Daarbij werd ook informatie gegeven over de auto van de schutter. Daarnaast lijkt het incident drugsgerelateerd te zijn en is de politie op zoek naar mensen die mogelijk een donkerkleurige Volkswagen Golf hebben zien staan op de kruising van de Leerinkstraat en de Mullerstraat.

Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Gouda, werd beschoten vanuit een donkerkleurige personenauto die hem waarschijnlijk al een tijdje volgde. Dat zou zijn gebeurd vanaf in elk geval de Haareweg via de Leerinkstraat naar de kruising waar rond 18.30 uur het schietincident plaatsvond.

Mogelijk eerder voorval

Uit onderzoek is gebleken dat ook tijdens het rijden op de Leerinkstraat en de Kruisbergseweg op de blauwe Suzuki is geschoten.

De politie onderzoekt of er tussen de inzittenden van de twee auto's al eerder die dag iets is voorgevallen. Het rechercheteam ontvangt ook graag informatie over de mogelijke achtergrond van dit schietincident.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Getuigenoproep

Heeft u iets gezien van het schietincident of weet u iets over de aanleiding? Heeft u de blauwe Suzuki zien rijden of weet u iets over de donkere auto die die mogelijk volgde? Laat het de politie weten.
Ook als u beschikt over relevant beeldmateriaal van bewakingscamera’s of een dashcam, komt de politie graag met u in contact.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Leerinkstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.