Getuigen voorkomen verkrachting; dader nog spoorloos

  • Rotterdam

De politie in Rotterdam vraagt uw hulp de man op te sporen die heeft geprobeerd een 25-jarige vrouw te verkrachten. Dat deed hij op zaterdagochtend 2 december 2023 op de Heer Bokelweg, niet ver van de Schiekade.

De redding voor het slachtoffer was dat voorbijgangers ingrepen. Nadat de dader op de vlucht sloeg, ontfermden zij zich over de vrouw en brachten ze haar naar haar logeeradres in Rotterdam. De politie wil deze mensen – vermoedelijk twee mannen en drie vrouwen – nog heel graag als getuigen spreken.

Overmeesterd

Het slachtoffer liep die ochtend na het uitgaan richting haar logeeradres, toen ze ter hoogte van het Heer Bokel College plotseling door de dader werd overmeesterd. Hij trok haar achter een muurtje naar de grond en ging op haar liggen.
Terwijl hij de vrouw bij haar keel vasthield, wist hij de rits van haar broek open te krijgen. Gelukkig grepen de alerte voorbijgangers op dat moment in en werd erger voorkomen.

232556_rdam_SV_Bokelwg3.jpg
Rechts het Heer Bokel College

Kenmerken dader

De dader heeft een lichte huidskleur, sprak accentloos Engels en droeg een capuchon. Die zaterdag 2 december had hij geen snor of baard. Het slachtoffer schat haar belager tussen 30 en 40 jaar oud. 
Meld het alstublieft direct als u een idee heeft wie de man kan zijn of over beelden uit de omgeving beschikt waar hij op kan staan. Mogelijk heeft hij de 25-jarige vrouw eerst een tijdje gevolgd; ook als u daarover iets weet, hoort de politie graag van u. De vrouw is klein van stuk en droeg die ochtend een roze jas.

Behulpzame getuigen

De personen die te hulp schoten wordt verzocht om contact op te nemen. De politie hoort graag van hen wat zij over de dader weten. Het gaat dus om vermoedelijk drie vrouwen en twee mannen, allen met een lichte huidskleur.
Hun vierdeurs auto stond vlakbij geparkeerd op de Boekhorststraat. Opvallend was dat van die auto een ruit was ingeslagen. Hoorde u bij dit groepje of weet u wie het vijftal zouden kunnen zijn, geef dat dan alstublieft door.

232556_rdam_SV_Bokelwg1.jpg
Heer Bokelweg richting Schiekade
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Heer Bokelweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.