Getuigenoproep rond dood Piotr Gorzynski (39)

  • Leidschendam

Op donderdagochtend 21 december 2023 troffen voorbijgangers een overleden man aan in een park aan de Frekeweg in Leidschendam. Het bleek te gaan om Piotr Gorzynski, 39 jaar oud en van oorsprong Pools. Hij is slachtoffer geworden van een misdrijf.

Voor wie in Leidschendam woont of er vaak komt, is Piotr mogelijk een bekend gezicht. Hij leidde een zwervend bestaan en bracht veel tijd op straat door. Ook de politie kende hem vrij goed, doordat Piotr geregeld gecontroleerd werd.

242038_leidschndm_regio02.jpg
Een ingang van het park aan de Frekeweg

Aanhouding

Vier dagen nadat Piotr werd gevonden, hield de politie een 34-jarige man uit Letland aan. Hij wordt verdacht van moord of doodslag. Deze Let is waarschijnlijk de laatste persoon met wie Piotr contact heeft gehad.

Rugtas van verdachte gezocht

De verdachte is op 22 december gefilmd op Centraal Station Arnhem en had toen een grote rugtas bij zich. Die ziet u op de foto’s hieronder. Een paar uur later verscheen de man opnieuw in beeld, maar nu zonder die rugtas.
De politie wil graag weten waar de tas nu kan zijn. Het is mogelijk dat de Let er kleren in had zitten die hij heeft gedragen rondom het moment dat Piotr overleed.

Aanknopingspunten

Bij het slachtoffer lagen toen hij werd aangetroffen twee tuinkussens. Mist u die uit uw tuin of schuur of weet u aan wie ze toebehoren, neem dan alstublieft contact op met de politie.
De recherche is ook nog op zoek naar zowel de telefoon van Piotr als die van de 34-jarige verdachte. Beide zijn vermoedelijk een Samsung Galaxy, types J1 en S8. Heeft u die ergens gezien of weet u waar de toestellen nu kunnen zijn, meld dat dan alstublieft.

Onder invloed op straat

Rond 21.15 uur op woensdag 20 december – de avond voordat Piotr’s lichaam werd gevonden – zijn twee mannen gezien op de Prins Frederiklaan in Leidschendam, in de buurt van het Aldi-filaal daar. Mogelijk waren dat Piotr en de verdachte.
Beiden leken onder invloed en hebben midden op straat staan plassen voordat ze iets verderop aan de Frekeweg het park in liepen. Opvallend is dat het tweetal samen vier tuinkussens bij zich had.

242038_leidschndm_regio08.jpg
Prins Frederiklaan in Leidschendam

Getuigenoproep

Ieder beetje informatie kan in dit onderzoek van groot belang zijn. Heeft u op 20 of 21 december Piotr gezien en/of mogelijk de verdachte? Geef het alstublieft door aan de politie. Ook als u iets weet of vermoedt over een aanleiding voor geweld tussen de twee mannen hoort de politie heel graag van u.
In het video-item bovenaan deze pagina roept de politie een aantal specifieke getuigen op om zich te melden. Deze mensen zijn op woensdagavond 20 december 2023 tussen 21.00 en 23.00 uur in het park geweest. De meesten lieten een hond uit. Neem alstublieft contact op als een van die mogelijke getuigen bent of als u een idee heeft over wie het kan gaan.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Uw informatie met de politie delen kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Frekeweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.