Getuigenoproep rond explosieven in garagebox

  • Nijmegen

Tegen middernacht op zondagavond 18 juni 2023 nam de politie een kijkje bij een garagebox aan de 62e straat in de Nijmeegse wijk Malvert. Daar zou een inbraak gaande zijn. Terwijl agenten onderzoek deden, kwam met hoge snelheid een auto uit de garagebox. Een omstander werd daarbij aangereden en raakte gewond.

Ondanks schoten door de politie stopte de bestuurder niet. In de bewuste garagebox werden explosieve materialen aangetroffen, waarna een aantal omwonenden moest worden geëvacueerd. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de garagebox is gebruikt als uitvalsbasis voor het plegen van plofkraken.

Auto achtergelaten

De vermoedelijk betrokken auto, een zwarte Volkswagen Golf, is later teruggevonden aan de 29e straat in de wijk Meijhorst. Vanwege mogelijk explosief materiaal in en bij die auto is de omgeving afgezet en bleef op maandag een school in de buurt dicht.

232301_nijmegen_VW1.jpg
VW Golf achtergelaten in de wijk Meijhorst

Getuigenoproep

De politie roept getuigen op zich te melden. Weet u wie de garagebox gebruikte(n) in Malvert en/of kunt u meer vertellen over personen of voertuigen die u daar heeft gezien? Meld het alstublieft. Ook als u informatie heeft over de zwarte VW Golf of wie daarin hebben gereden, hoort de politie heel graag van u.
Meer specifiek wil de politie in Nijmegen iedereen spreken die die zondag 18 juni tussen 23.00 uur ’s avonds en 02.00 uur ’s nachts iets verdachts heeft gezien in de wijken Malvert of Meijhorst. Beschikt u over relevante camerabeelden, neem alstublieft contact op of upload ze direct naar de politie via het tipformulier.

232301_nijmegen_regio09.jpg
Politieonderzoek bij de garagebox
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Nijmegen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.