Gewapende overval echtpaar in huis aan het Wolfsven

  • Well
  • Update 

Voor de overval was er bij de vrouw (50) al vijf keer ingebroken.

Update

De 13 tips gingen voornamelijk over de auto. Heeft u alsnog een idee wie er achter deze overval zitten, neem dan alstublieft contact op.

Donderdagavond 9 april 2015 even na 23.30 uur is een ondernemersechtpaar overvallen in hun huis aan de Wolfsven in het Limburgse Well. Het paar heeft een graszodenbedrijf aan huis. Ze liggen net in bed als plotseling de slaapkamerdeur opengaat en er drie gemaskerde mannen binnen komen. Ze hebben vuurwapens bij zich en een mes. Meer dan een half uur lang duurt de overval. Daarna worden de slachtoffers opgesloten en vertrekken de daders.

  • Wie is er op donderdagavond 9 april 2015 even na 23.30 uur getuige geweest van de overval op een echtpaar in huis aan het Wolfsven in het Limburgse Well?
tcm17340502_large.jpg
Slachtoffers

De drie mannen stonden plotseling in de slaapkamer. Haar man is vervolgens direct zo hard op zijn hoofd geslagen dat hij al snel het bewustzijn verloor. Hierdoor heeft hij maar weinig herinneringen aan de overval.  Zijn vrouw heeft wel alles bewust meegemaakt en daar ook nog veel last van.

tcm17340496_large.jpg
Binnenkomst

Waarschijnlijk hebben de daders een soort loper gehad waarmee ze de deur konden openen. Er was namelijk geen braakschade te zien. Op bewakingsbeelden zie je dat ze de deur eerst met zijn tweeën openmaken en dan weggaan. Misschien om van een afstand af te wachten of dat binnen is gehoord. Daarna komen ze met zijn drieën terug.

tcm17340519_large.jpg
Daders

De gemaskerde overvallers binnen waren alle drie rond de 1.70 meter en twee van hen, de daders met de vuurwapens, hadden een tenger postuur. De derde dader had een mes en een forser postuur.

tcm17340511_large.jpg
BMW

Een bewakingscamera filmde een vierde dader die vermoedelijk reed in een soortgelijke donkerkleurige/grijze BMW uit de 5-serie (E60/61), met een bouwjaar tussen 2003-2009. De auto had een zogeheten M pakket spoiler. Opvallend is dat de koplampen zich kennelijk eerst in de juiste positie moeten stellen.

  • Wie heeft er aan de hand van de bewakingsbeelden en een donkerkleurige/grijze BMW uit de 5-serie informatie over de daders?

  • Wie heeft de donkerkleurige/grijze BMW met het gestolen kenteken zien rijden die avond of nacht?
tcm17340499_large.jpg
Kentekenplaten

Op de auto zaten de gestolen kentekenplaten 17-NXV-7. Die zijn nog diezelfde donderdagavond 9 april ergens na 20.00 uur gestolen vanaf een Renault Scenic aan de Papenbeek in Well. Dat er gestolen kentekenplaten op de BMW zaten zegt misschien dat de auto zelf van één van de daders was. Misschien dat het u op een idee brengt wie de daders kunnen zijn.

  • Wie is er op donderdagavond 9 april ergens na 20.00 uur getuige geweest van de diefstal van de kentekenplaten vanaf een Renault Scenic aan de Papenbeek in Well?
tcm17340512_large.jpg
Schoenen

Bij twee van de daders vallen de witte schoenzolen en schoenen op.

tcm17340500_large.jpg
Opvallend

Omdat de slachtoffers afgelegen wonen, kunnen ze daar zijn opgevallen met hun BMW. De slachtoffers wonen aan het Wolfsven dat eigenlijk de toeristische route is naar de grensovergang met Duitsland. Je moet daar wel een auto hebben.

tcm17340505_large.jpg
Wachten

Tijdens de overval heeft de BMW op een pad naast de woning gestaan. Je kan vanaf daar het bos inrijden, al is daar een slagboom. Dat is een populaire startplek voor bijvoorbeeld wandelaars, ook ’s avonds laat staan er vaak auto’s. De politie hoopt dat deze auto iemand is bijgebleven. Misschien dat er zelfs nog een persoon bij is gezien.

  • Wie heeft de BMW tijdens de overval op een pad naast de woning zien wachten?
tcm17340504_large.jpg
Trouwring

Naast cash geld is onder andere ook de trouwring van de vrouw gestolen die ze op haar nachtkastje had liggen. Ze heeft hem exact laten namaken en er is dus precies zo’n witgouden trouwring meegenomen met daarin de naam van haar man en de trouwdatum 10-02-2012.

tcm17340495_large.jpg
Armband

Verder is er ook zo’n gouden armband weggenomen die ze ook weer heeft laten namaken.

tcm17340501_large.jpg
Ring

En er is ook nog een geelgouden ringetje meegenomen met aan de zijkant wat snijwerk en erin gegraveerd de letter C.

  • Wie weet waar de gestolen spullen zijn, wie ze heeft of heeft ze te koop gezien of aangeboden gekregen?

Wolfsven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.