Gewapende overval eigenaar (44) Grieks restaurant Athene aan de Willibrorduslaan

 • Eersel
 • Update 
tcm17312731_large.jpg

Een nachtmerrie: midden in de nacht hoor je een knal en als je wakker wordt staan er drie gewapende mannen in je huis.

Update

9 tips, iemand zou bijvoorbeeld de auto in Eindhoven hebben gezien. De overvallers zijn nog niet aangehouden, blijf dus meedenken.

In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus 2013 wordt rond 01.30 uur de eigenaar (44) van Grieks restaurant Athene aan de Willibrorduslaan in Eersel door drie gemaskerde mannen in zijn woning boven het restaurant overvallen. Hij wordt onder schot gehouden en ze vragen om geld en naar een kluis. Er is geen kluis en ze vertrekken met de opbrengst van die avond en wat geld uit de kassa.

tcm17312749_large.jpg
Daders

Alle drie de mannen droegen donkere kleding. Ze zijn ook alle drie zo rond de 1.85 m en hebben een normaal postuur. Eén van de mannen sprak met een buitenlands accent, vermoedelijk Marokkaans.

tcm17312755_large.jpg
Inbraak

Het is nog onduidelijk hoe de mannen zijn binnengekomen. De eigenaar weet zeker dat hij alle deuren heeft afgesloten en er zijn geen braaksporen gevonden. De daders zouden dus een sleutel kunnen hebben gehad of een van hen heeft zich bijvoorbeeld in het restaurant laten insluiten en vervolgens voor de anderen de deur open gedaan.

tcm17312754_large.jpg
Fluiten

Er werd op een gegeven moment vanaf buiten gefloten en hierop vertrokken de daders snel. Het is dus heel goed mogelijk dat er een vierde dader op de uitkijk stond of bijvoorbeeld de anderen opwachtte in een vluchtauto. Ter herinnering: die avond speelde het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Portugal.

tcm17312757_large.jpg
Vlucht

Een inwoner van Eersel ziet die nacht een witte Golf GTI met kenteken 17-PS-XL rond 02.00 uur met hoge snelheid vanaf het parkeerterrein voor restaurant Athene wegrijden, de Kerkstraat in en weer linksaf de Willibrorduslaan op, in de richting van de Nieuwstraat. Het zijn waarschijnlijk de vluchtende overvallers.

tcm17312756_large.jpg
Teruggevonden

Op 15 november 2013, drie maanden na de overval, wordt de witte GTI teruggevonden in Budel.

tcm17312750_large.jpg
Diefstal auto

Vier nachten voor de overval blijkt de auto gestolen te zijn vanaf de Uitvang in ’t Loo, gemeente Bergeijk. Hij had toen het originele kenteken 75-JFF-2.

tcm17312751_large.jpg
Diefstal kenteken

Het kenteken 17-PS-XL werd een paar dagen erna vanaf een andere witte Golf in Eindhoven gestolen. Opvallend is dat het kenteken 17-PS-XL een ouder kenteken uit 2004 is. De gestolen Golf is uit het jaar 2009 en het valt kenners ongetwijfeld direct op dat dat kenteken niet op zo’n nieuwe auto past.

tcm17312753_large.jpg
Eindhoven

Wanneer de auto wordt teruggevonden, hebben de daders er dus vermoedelijk al zo’n drie maanden in rondgereden. Door onderzoek wordt duidelijk dat dat vooral in de directe omgeving van Eindhoven is geweest.

tcm17312756_large.jpg
Velgen

Wat meteen herkenbaar is aan die auto zijn de velgen.

tcm17312752_large.jpg
Diefstal motor

De nacht dat de witte Golf GTI werd gestolen in Bergeijk is er ook een motor van diezelfde eigenaar vanaf dezelfde plek gestolen. Dat is een Suzuki GSX R750 met kenteken MR-TS-22. Die is nog niet teruggevonden. De politie gaat er vanuit dat die daders ook de motor mee hebben genomen.

 • Wie is er in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus 2013 rond 01.30 uur getuige geweest van de overval op de eigenaar (44) van Grieks restaurant Athene aan de Willibrorduslaan in Eersel?

 • Wie heeft er meer informatie over de daders?

 • Wie weet hoe de daders naar binnen zijn gekomen?

 • Wie heeft er in de buurt van restaurant Athene die nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus of mogelijk in de dagen daarvoor een verdachte auto zien staan met daarin één of meerdere personen?

 • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

 • Wie heeft er gezien dat de witte Golf GTI in Budel werd achtergelaten?

 • Wie heeft er gezien dat de auto werd gestolen vanaf de Uitvang in ’t Loo, gemeente Bergeijk?

 • Wie heeft er gezien dat het kenteken werd gestolen vanaf een witte Golf in Eindhoven?

 • Wie heeft de witte Golf GTI met het originele kenteken 75-JFF-2 en/of het gestolen, ouder kenteken 17-PS-XL en de opvallende velgen tussen augustus en november ergens zien rijden en/of weet wie er in zaten?

 • Wie heeft de gestolen Suzuki GSX R750 met kenteken MR-TS-22 ergens gezien, weet wie hem heeft of heeft deze te koop aangeboden gekregen?

Willibrorduslaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.