Gewapende overval eigenaar grillroom Just Taste aan de Griend

  • Lelystad
  • Update 

Ondanks dat zijn zoontje (8) bij hem was, gingen de overvallers vol in de aanval.

Update

Twee dagen na de uitzending is een man (25) uit Lelystad als eerste verdachte aangehouden.

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 april 2014 rond 00.45 uur overvallen twee mannen een grillroomhouder en zijn zoontje (8) buiten bij grillroom Just Taste aan de Griend in Lelystad. Waarschijnlijk omdat het slachtoffer om hulp riep, zijn de daders er zonder buit vandoor gegaan.

  • Wie is er in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 april 2014 rond 00.45 uur getuige geweest van de gewapende overval op een grillroomhouder en zijn zoontje (8) buiten bij grillroom Just Taste aan de Griend in Lelystad?
tcm17338042_large.jpg
Dader 1

Hij had een getinte huidskleur en was zo’n 1.75 meter lang.

  • Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk aan de hand van de signalementen, de wijk Waterwijk en een kleine rode Citroën?
tcm17338043_large.jpg
Dader 2

Hij was beduidend langer dan de ander, zo’n 1.90 meter en had een wat bruinere huidskleur dan de ander. Hij had in april vorig jaar dik zwart haar. Dat was destijds halflang en dat droeg hij glad naar de zijkant. Allebei de mannen droegen donkere kleding en capuchons over hun hoofd.

  • Wie heeft de twee daders voor de overval in het steegje achter de grillroom zien staan wachten?
tcm17338047_large.jpg
Waterwijk

De politie heeft inmiddels aanwijzingen dat de daders mogelijk uit de directe omgeving van de grillroom komen, uit de Waterwijk in Lelystad.

  • Wie heeft de daders zien vluchten?
tcm17338045_large.jpg
Uitkijk

De twee hebben waarschijnlijk al een tijdje op de uitkijk gestaan voordat ze aan de overval begonnen. De politie gaat er van uit dat de twee daders voor de overval in het steegje achter de grillroom hebben staan wachten, net zolang tot de eigenaar en zijn zoontje naar buiten kwamen.

tcm17338046_large.jpg
Vlucht

Na de overval, die nog geen halve minuut duurde, zijn ze weggerend over de Griend 31 richting de hoek van de Griend 36. Vanaf die hoek zijn ze weggereden over de Griend 36 en uit beeld verdwenen.

tcm17338041_large.jpg
Citroën

Getuigen hebben de vermoedelijke daders zien rijden in een rode Citroën uit de C-klasse. Het is niet precies duidelijk welk type het is geweest, waarschijnlijk was het een klein model.

  • Wie heeft de daders zien rijden in een rode Citroën uit de C-klasse?

  • Wie weet welk type het precies is geweest?
tcm17338044_large.jpg
Praten

Er is na de overval veel media-aandacht voor de zaak geweest. Met name natuurlijk omdat er een jochie van nog maar 8 bij betrokken is geweest. Het is goed mogelijk dat de daders er in hun omgeving over hebben gesproken en dat dat is opgevallen.

  • Wie heeft er over de overval horen praten?

Griend

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.