Gewapende overval Hi-telecomwinkel aan de Gedempte Gracht

  • Zaandam
  • Update 
tcm17303642_large.jpg

Een jongeman loopt op koopzondag op zijn gemak door het centrum voordat hij twee medewerkers vastbindt en een winkel met dure smartphones leegrooft.

Update

4 reacties en in één werd een naam genoemd. De gestolen telefoons zouden misschien via internet zijn aangeboden.

Op zondagmiddag 9 juni overvalt een man net voor sluitingstijd rond 17.00 uur een Hi-telecomwinkel aan de Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Hij wil het geld uit de kassa en de twee werknemers moeten mee naar achteren, waar hij ze vastbindt. Na een kwartier loopt de dader met zo’n honderd nieuwe telefoons via de achterdeur naar buiten richting het station waar hij weer op de trein richting Amsterdam stapt.

tcm17303646_large.jpg
Wandeling

De dader kwam om 15.58 aan op station Zaandam, komend uit de richting Amsterdam met bestemming Alkmaar. Zo’n drie kwartier loopt de man met een trolley aan zijn hand door het centrum van Zaandam.

tcm17303644_large.jpg
Telfort

Voor de overval gaat hij nog een Telfort winkel binnen aan de Gedempte Gracht om er wat rond te kijken.

tcm17303640_large.jpg
Dader

De dader sprak gebrekkig Engels en heeft de hele tijd zijn zonnebril opgehouden. Hij had een licht getinte huidskleur, is waarschijnlijk begin 20, is zo’n 1.70-1.75m, heeft een dun postuur en hij droeg een witte baseballcap.

tcm17303641_large.jpg
Kleding

Verder droeg hij een soortgelijke Converse / All Stars hoodie/capuchonvest met daaronder een grijze coltrui. Hij droeg witte sportschoenen met een felgekleurd Nike logo erop.

tcm17303645_large.jpg
Trolley

Hij had een soortgelijke blauw geruite boodschappen trolley die hij helemaal had volgeladen met nieuwe telefoons. Ook een meegebrachte weekendtas, die hij als een soort rugzak gebruikte, propte hij vol en hij heeft nog twee plastic tassen van de winkel gevuld met telefoons van diverse merken.

tcm17303643_large.jpg
Telefoons

Sinds die dag kunnen u dus telefoons van onder andere de merken Apple, Samsung, Nokia en LG, zijn aangeboden door deze man. Het gaat vooral om dure smartphones. Geeft u dat dan door, want het kan de politie helpen in de zoektocht naar de dader.

  • Wie is er op zondagmiddag 9 juni rond 17.00 uur getuige geweest van de overval op een Hi-telecomwinkel aan de Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement en mogelijk in combinatie met de blauw geruite boodschappentrolley en een grote hoeveelheid telefoons de dader?

  • Wie heeft de dader voor of na de overval op station Zaandam gezien?

  • Wie heeft de dader door het centrum van Zaandam zien lopen?

  • Wie heeft de dader in de trein richting Amsterdam gezien?

  • Wie weet waar de gestolen telefoons zijn, weet wie ze heeft of heeft ze te koop aangeboden gekregen?

Gedempte Gracht

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.