Gewapende overval in woning aan de Antwerpsestraatweg

 • Hoogerheide
 • Update 

De man wordt zwaar bewerkt met een koevoet terwijl zijn vrouw een pistool tegen haar hoofd krijgt.

Update

30 tips en er zijn ook namen in genoemd. Al die informatie is nu in onderzoek. Er kwamen ook veel reacties over de overalls, toch is nog steeds niet duidelijk waar die precies vandaan komen: ze zijn getailleerd met brede lussen en hebben puntzakken.

Op woensdagochtend 16 januari worden een man en vrouw in hun huis aan de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide door drie mannen overvallen. De man wordt meteen aangevallen en zeer zwaar mishandeld met een koevoet. Terwijl één overvaller bij de man blijft, gaan de andere twee naar boven. Daar wordt zijn vrouw in bed vastgebonden en krijgt ze een pistool tegen haar hoofd. De daders gaan er in een busje vandoor met wat geld en sieraden. Het busje wordt later, enkele kilometers verderop, brandend gevonden.

hoogerheide_slachtoffer_tcm8-294230.jpg
Slachtoffer

Het slachtoffer is zeer zwaar gewond geraakt bij de overval. Echt alles wat maar kapot kan gaan in een gezicht was kapot. Er is zelfs nog op hem ingeslagen toen hij al vastgebonden lag.

hoogerheide_dader_1_tcm8-294216.jpg
Dader 1

Hij had het breekijzer en was de kleinste van het stel. Het is een jongeman van zo'n 1.65, 1.80 meter lang, die gewoon Nederlands spreekt en hij droeg die dag een camel-kleurige jas.

hoogerheide_dader_2_tcm8-294217.jpg
Dader 2

De man met het pistool is lichtgetint, heeft een Marokkaans accent en is zo'n 1.80, 1.90 meter lang.

hoogerheide_dader_3_tcm8-294218.jpg
Dader 3

De derde overvaller is blank en sprak ook met een buitenlands accent.

hoogerheide_overvall_tcm8-294228.jpg
Overall

Twee van die mannen droegen een blauwe, getailleerde overall. De borstzakken hadden puntkleppen en in de taille zaten brede lussen. Daaronder droegen ze zwarte legerkisten met de broekspijpen er in. De politie weet niet waar die overalls vandaan komen.

hoogerheide_vlucht_tcm8-294233.jpg
Vluchtroute

Vanaf het huis aan de Antwerpsestraatweg zijn de daders die woensdagochtend 16 januari iets na 08.00 uur in hun Volkswagen Transporter naar de rotonde 100 meter verderop gereden. Vanaf daar zijn ze waarschijnlijk verder het buitengebied richting Tholen opgereden.

hoogerheide_transporter_tcm8-294231.jpg
Volkswagen Transporter

Waarschijnlijk rijdt vlak na de overval op de Grindweg in Woensdrecht de Volkswagen Transporter met de daders.

hoogerheide_onbekende_auto_tcm8-294226.jpg
Onbekende auto

Even later rijdt er een donkere personenauto, een hatchback of een stationwagon langs. Die heeft misschien met de overval te maken. Zat u daar in en heeft u niks met de overval te maken, meldt u zich dan ook.

hoogerheide_uitgebrand_tcm8-294232.jpg
Uitgebrand

Even later rond 08.15 uur w ordt aan de Leidingstraat in Woensdrecht, een paar kilometer verder, de Volkswagen Transporter in brand gestoken en achtergelaten. Daarna moeten die drie mannen vanaf daar op een andere manier verder zijn gevlucht met één of misschien wel meerdere auto's.

hoogerheide_gestolen_tcm8-294225.jpg
Gestolen

De Volkswagen Transporter bleek een paar weken eerder op vrijdag 14 december 2012 gestolen in Halsteren, vlakbij Bergen op Zoom. Dat kan natuurlijk toeval zijn, maar het betekent wellicht ook dat de daders daar uit die buurt komen. Daarnaast is bekend dat de bus een paar dagen voor de overval in Arnhem is gezien. Dat kan misschien ook net iets meer over de daders vertellen.

hoogerheide_sieraden_tcm8-294229.jpg
Sieraden

Ze hebben niet veel geld op hun strooptocht door het huis van de slachtoffers gevonden, maar wel een aantal sieraden. Klik hier voor meer foto's van de sieraden.

hoogerheide_beloning_tcm8-294215.jpg
Beloning

Om de zaak nog sneller op te lossen is er ook meteen een hoge beloning uitgeloofd van 15.000 (zegge: vijftienduizend) euro voor de tip die leidt naar de daders.

hoogerheide_vragen_tcm8-294234.jpg

 

 • Wie is er op woensdagochtend 16 januari getuige geweest van de overval op een woning aan de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide?

 • Wie (her)kent aan de hand van de signalementen en mogelijk in combinatie met de bijzondere overalls, de stad Arnhem en de omgeving rondom Hoogerheide de daders?

 • Wie kan er meer vertellen over de overalls?

 • Wie heeft de daders op hun vluchtroute gezien?

 • Wie herkent de onbekende donkerkleurige personenauto?

 • Wie is er rond 08.15 uur getuige geweest van het in brand steken van de Volkswagen Transporter aan de Leidingstraat in Woensdrecht?

 • Wie heeft er gezien hoe en waar de daders daarna zijn gevlucht?

 • Wie is er op vrijdag 14 december 2012 getuige geweest van de diefstal van de Volkswagen Transporter in Halsteren?

 • Wie heeft de Volkswagen Transporter in de dagen voor de overval in Arnhem gezien?

 • Wie heeft de gestolen sieraden na 16 januari ergens gezien, weet wie ze heeft of heeft ze te koop aangeboden gekregen?

 • Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?