Gewapende overval in woning marktkoopvrouw (57)

  • Gouda

Een 57-jarige bewoonster van de Kornoeljelaan in Gouda werd maandagavond 13 januari 2020 overvallen. De twee daders gingen ervandoor met een aantal sieraden en de dagopbrengst van haar marktkraam.

Update

Dankzij vijf tipgevers weet de politie inmiddels meer over de auto. Meer informatie over de daders blijft welkom.

Rond 18.00 uur die avond verscheen plotseling een jongeman met een pakket voor haar raam. Mevrouw gaf aan dat hij het pakket bij de deur kon neerzetten, maar de man bleef aandringen dat zij de deur moest openen. 
Toen ze dat uiteindelijk deed, bleken er twee mannen te zijn en werd mevrouw naar binnen geduwd.

Kabelbinder

Door de worsteling belandde de bewoonster op de grond. Ze werd bedreigd met een vuurwapen, vastgebonden met kabelbinder en haar mond werd afgeplakt met ducttape. 

‘Waar is de lijs?’

De mannen waren op zoek naar de dagopbrengst van haar marktkraam en gebruikten daarvoor een vakterm die op de Haagse markt gebruikt wordt: ‘lijs’.
De daders wisten ze een bedrag uit handtas van het slachtoffer te grissen. Daarnaast maakten ze ook een dierbaar sieradendoosje buit.

Citroën Cactus

Toen de zoon van de bewoonster plotseling thuiskwam, gingen de mannen er gehaast vandoor. Het tweetal is vermoedelijk vertrokken in een Citroën Cactus met opvallende, lichte ‘airbumps’.

Signalement

202178_Gouda_geelhesje1.jpg
Soortgelijk geel hesje

Eén van de daders droeg zeer waarschijnlijk een opvallend, geel veiligheidsjasje en is tussen 1.80 en 1.85 meter lang. Hij wordt eind 20 geschat, had een snor en een ringbaardje en stoppels van een paar dagen niet scheren.
Zijn huidskleur is niet helemaal duidelijk, in ieder geval getint. Mogelijk licht getint, maar hij kan ook een donkere huidskleur hebben. Deze man sprak het slachtoffer voortdurend aan met “U”.
Zijn handlanger was iets kleiner en slanker. Hij heeft een donkere huidskleur, is rond de 20 jaar oud en had donkere kleding aan.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Als u informatie heeft over deze zaak, kunt u contact opnemen met de politie via onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Kornoeljelaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER