Gewapende overval juwelier Pronk in winkelcentrum Den Hoven

  • Delft
  • Update¬†
tcm17297584_large.jpg

Complete tableaus met sieraden worden door de daders weggegrist.

Update

4 tips over deze zaak, maar de gouden tip lijkt er nog niet te zijn.

Op 10 april overvallen drie mannen juwelierswinkel Pronk in winkelcentrum De Hoven in Delft. Ze doen dat aan het eind van de ochtend rond 11.30 uur terwijl er behoorlijk wat winkelend publiek rondloopt. Binnen 40 seconden bedreigen ze het personeel en slaan ze de vitrines kapot om er met de sieraden vandoor te gaan.

tcm17297595_large.jpg
Arrestatie

Er is een foto van de vluchtauto genomen en dankzij dat kenteken kon de eigenaar al snel getraceerd worden. Die verklaarde dat hij de auto heeft uitgeleend. Dat verhaal lijkt te kloppen en daardoor is er in ieder geval al een man van 25 uit Den Haag aangehouden die de auto had geleend. Hij zit nog steeds in voorarrest hij wordt ervan verdacht op enige manier betrokken te zijn bij deze overval.

tcm17297597_large.jpg
Dader 1

De man met het vuurwapen die in het kantoortje de medewerkers heeft bedreigd is tussen de 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1 meter 85 lang, hij droeg witte sportschoenen en wat opvallend is, is dat hij zijn sokken over zijn broek heen droeg.

tcm17297598_large.jpg
Dader 2

De tweede dader is tussen de 25 en 30 jaar, hij is ongeveer 1.80 lang, slank en droeg een grijs/blauw gekleurde gewatteerde jas met capuchon en witte sportschoenen. Hij droeg naar het lijkt groen-witte handschoenen.

tcm17297599_large.jpg
Dader 3

De derde dader is waarschijnlijk ook rond de 25 jaar, niet langer dan 1 meter 80, hij heeft een slank postuur en droeg blauwe gympen.

tcm17297641_large.jpg
Na de overval

Op camerabeelden zijn twee verdachten te zien die niet lang na de overval langs de camera lopen. De man rechts heeft dezelfde boodschappentas bij zich die bij de overval werd gebruikt. De man naast hem draagt zijn sokken over zijn broek en dat was op de bewakingsbeelden in het winkelcentrum ook goed te zien bij de eerste dader.

tcm17297601_large.jpg
Volkswagen Passat

De geleende Volkswagen Passat heeft het kenteken PV-BJ-31 en is door één van de verdachten om 19.00 uur teruggegeven aan de eigenaar. De politie wilt weten waar die auto die woensdag 10 april voor die tijd is geweest. De overval werd gepleegd om 11.30 uur en na die tijd heeft de groene Passat dus ergens gestaan of is er door de verdachten mee gereden. De politie wilt graag informatie over de verblijfplaats van de auto in de uren tussen de overval en het begin van de avond.

tcm17297596_large.jpg
Buit

De daders hebben een behoorlijk aantal sieraden meegenomen en ook een aantal rode tableaus met een wit streepje. Misschien hebben ze die weggegooid of wellicht is het opgevallen dat de mannen die tableaus opeens hadden. De politie wil ook graag weten wat er met alle sieraden die ze hebben buitgemaakt is gebeurd.

  • Wie is er op 10 april rond 11.30 uur getuige geweest van de overval op juwelierswinkel Pronk in winkelcentrum De Hoven in Delft?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de Volkswagen Passat met kenteken PV-BJ-31 de verdachten?

  • Wie weet waar de Volkswagen Passat op woensdag 10 april tussen 11.30 uur en 19.00 uur is geweest of heeft gestaan?

  • Wie heeft de sieraden en / of tableaus ergens gezien, weet wie ze heeft of heeft ze te koop aangeboden gekregen?

Martinus Nijhofflaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.