Gewapende overval Kruidvat-filiaal

  • Aarle-Rixtel
  • Update 

Een overvaller rent woensdagmiddag 31 januari gewapend de winkel van Kruidvat aan de Dorpsstraat binnen. Hij gaat ervandoor met wisselgeld als buit.

118220_aarle-rixtel_dadb.jpg
Sluitingstijd

De winkel sluit dagelijks, op koopavond na, om 18.00 uur. Exact op sluitingstijd arriveert er een vermomde man in de winkel. Hij zwaait dreigend met zijn vuurwapen en geeft direct aan waarvoor hij komt: “Geld!”

Kluis

De twee aanwezige medewerksters worden gedwongen om mee te lopen naar achteren, naar een tweedelige kluis. Onder bedreiging van het vuurwapen opent de filiaalmanager de bovenste kluis. Deze kluis wordt enkel gebruikt voor het wisselgeld.

118220_aarle-rixtel_dadd.jpg

Maar het wisselgeld is voor de overvaller niet genoeg. Hij eist vervolgens dat de onderste kluis ook wordt open gemaakt, maar deze blijft op slot vanwege een tijdslot. Wanneer de medewerkster dit de man duidelijk probeert te maken, raakt hij nog zenuwachtiger.

Plastic tas

In de tussentijd heeft hij het wisselgeld in een rode Kruidvat-tas gestopt. Maar het openen van de tweede kluis duurt hem te lang; hij gaat ervandoor met een gevulde rode plastic tas.

118220_aarle-rixtel_sv-dorpstraat2.jpg
Vluchtroute

Verstrooid rent de overvaller de winkel uit en gaat linksaf met een getuige op de hielen. Hier stuit hij op een oprit en keert weer om. Hij bedreigt de getuige met zijn pistool, die hem daarom moet laten gaan. De dader rent vervolgens langs het Chinese restaurant een steegje in en verdwijnt op de Goossensstraat.

118220_aarle-rixtel_dada.jpg
Signalement

De dader is een licht getinte man, mogelijk rond de 20 jaar oud of zelfs iets jonger. Hij heeft opvallend donkere wenkbrauwen en een dunne snor. Hij houdt gedurende de overval zijn gezicht bedekt met een sjaal en draagt donkere kleding en schoenen.

  • Wie herkent de overvaller?

  • Wie heeft er iets opvallends gezien woensdag 31 januari rondom de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Dorpsstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.