Gewapende overval man (75) in zijn huis aan de Karnemelkseweg

  • Hollandsche Rading
  • Update 

Het lijkt erop alsof de daders wisten dat er bij de voormalig circusdirecteur iets te halen viel…

Update

U belde zo’n 50 tips door, daardoor is nu duidelijk dat de mannen reden in een Mercedes E-klasse. Helemaal mooi, er zijn ook mogelijke namen van de daders genoemd. De politie komt nog wel graag in contact met de getuigen die de pinners in Gouda mogelijk in het gezicht hebben gezien.

Dinsdagavond 9 december 2014 rond 20.00 uur wordt een man (75) door twee daders overvallen in zijn huis aan de Karnemelkseweg in het Utrechtse Hollandsche Rading. Hij wordt vastgebonden op een stoel en bedreigd met een vuurwapen. Ze nemen een toevallig aanwezig contant geldbedrag mee en zijn bankpas, waarmee in Gouda geld wordt opgenomen. Het slachtoffer laten ze vastgebonden achter.

tcm17339948_large.jpg
Slachtoffer

Vooral steeds dat wapen tegen zijn hoofd heeft heel veel indruk op hem gemaakt. Hij werkte bij grote bekende circussen en had ook een eigen circus. Voor zijn jarenlange inzet voor het Nederlandse circus wordt de man op zijn 75e verjaardag zelfs onderscheiden. Ondanks zijn leeftijd was hij nog heel actief. Hij werkt nog dagelijks en reist het hele land door, onder andere voor de verhuur van grote tenten.

tcm17339943_large.jpg
Geld

Het lijkt of de daders wisten dat er in de woning geld zou zijn. Het slachtoffer was die dag weggeweest, ook om een betaling op te halen. Doordat het allemaal wat was uitgelopen, was de bank al dicht en kon hij dat geld niet meer afstorten. Je ziet vaker bij dit soort overvallen, dat er toch is geweten dat er op dat ogenblik wat te halen valt.

  • Wie heeft er op zaterdagavond 21 maart 2015 rond 20.15 uur iets verdachts bij het huis van het slachtoffer gezien?
tcm17339947_large.jpg
Pinnen

Na de overval van dinsdagavond 9 december, werd er om 20.45 uur die avond bij de Rabobank geldautomaat aan de Nieuwe Markt in Gouda met de bankpas van het slachtoffer door zeer waarschijnlijk de twee overvallers enkele honderden euro’s opgenomen.

tcm17339946_large.jpg
Kleding

Ze droegen een bivakmuts, maar wie goed op de pinner zijn ogen let, moet die toch kunnen herkennen. Eén droeg een opvallend Adidas joggingpak, had een capuchon over zijn hoofd en donkere schoenen met een witte zool.

  • Wie heeft er aan de hand van de bewakingsbeelden, de signalementen, de kleding, de donkere Mercedes E-klasse en de plaatsen Gouda en Spijkenisse informatie over de daders?
tcm17339941_large.jpg
Auto pinners

De mannen komen even na 20.30 uur aan in een donkere Mercedes E-klasse, en rijdt via de Agnietenstraat richting de Conventstraat. De auto wordt uiteindelijk geparkeerd op de Lem Dulstraat. Er stappen twee mannen uit. Het lijkt erop alsof er een derde persoon in de auto achterblijft, omdat van de geparkeerde auto het linker portier nog een keer open en dicht gaat.

  • Wie heeft de donkere Mercedes E-klasse zien komen aanrijden of wegrijden?
tcm17339951_large.jpg
Wegrijden

De mannen lopen na het pinnen weer terug naar de auto. De auto wordt gekeerd op de kruising met de Wilhelminastraat en rijdt weg in de richting van de Lem Dulstraat.

tcm17339945_large.jpg
Gouda

Gezien hoe ze rijden, vermoedt de politie dat de daders in Gouda bekend zijn.

  • Wie heeft er op dinsdagavond 9 december om 20.45 uur de mannen zien pinnen bij de Rabobank geldautomaat aan de Nieuwe Markt in Gouda?
tcm17339942_large.jpg
Daders

Het slachtoffer kon zich herinneren dat de twee mannen bij hem binnen vrij lang waren, zo’n 1.90m en slank. Ze spraken goed Nederlands, mogelijk met een buitenlands accent en ze droegen donkere kleren.

tcm17339940_large.jpg
Adidas

Het Adidas joggingpak was hem niet opgevallen. Dat kan zijn door de continue dreiging met het vuurwapen, of dat ze zich hebben omgekleed. Het kan ook dat er drie daders waren en dat de man in het Adidaspak tijdens de overval in de auto zat te wachten. Over de kleur valt vanwege het kunstlicht lastig iets te zeggen. De ene keer lijkt het blauw en dan weer donker met oranje strepen.

tcm17339949_large.jpg
Spijkenisse

Eén van de mensen die achter deze overval zitten, is mogelijk ook bekend in Spijkenisse of er zelfs vandaan komt. Het slachtoffer reist vanwege het circus door het hele land en kent overal mensen. Het kan dat de daders ook een beetje in die hoek gezocht moeten worden en dat zij ook veel reizen.

tcm17339944_large.jpg
Getuigen

Op de Lem Dulstraat liepen twee personen richting de twee daders, die in de haast hun bivakmuts omhoog lijken te trekken om niet op te vallen. Die twee mensen hebben de daders mogelijk in het gezicht gezien en daarom wil de politie ze heel graag spreken.

  • Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep of weet wie deze twee personen zijn?
tcm17339950_large.jpg
Tweede incident

Op zaterdagavond 21 maart 2015 is er weer iets bij het slachtoffer gebeurd, net op een avond dat hij ook weer wat geld in huis had. Rond 20.15 uur hoorde hij ineens een keihard gebonk op de rolluiken en na een poosje nog weer gemorrel, alsof iemand eraan zat te wrikken. Hij heeft niet durven opendoen, maar vond het wel bijzonder merkwaardig. Hij heeft nu nog meer maatregelen getroffen en neemt geen geld meer mee naar huis.

  • Wie is er op dinsdagavond 9 december 2014 rond 20.00 uur getuige geweest van de overval op een man (75) in zijn huis aan de Karnemelkseweg in het Utrechtse Hollandsche Rading?

Karnemelkseweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.