Gewapende overval MCD supermarkt

  • Alblasserdam
  • Update 
tcm17312802_large.jpg

Twee jonge daders deinzen er niet voor terug om een pistool en mes te trekken onder het oog van drie kleine kinderen.

Update

2 tips, maar de jongens zijn nog niet gevonden. Er moeten mensen zijn in hun omgeving die vermoeden wie ze zijn. Vertel wat je weet, voordat ze weer zoiets doen, desnoods anoniem.

Op vrijdag 6 december 2013 wordt tegen 11.30 uur de kleine buurtsuper MCD supermarkt aan de Waalsmondelaan door twee jongemannen overvallen. Onder het oog van een moeder met drie kleine kinderen, grijpt de jongen met een mes de kassière. De ander houdt haar onder schot. Wanneer ze geld uit de kassa in een tas hebben gepropt, rennen ze weer de winkel uit.

tcm17312803_large.jpg
Vlucht

De twee gaan er in vliegende vaart vandoor linksaf de winkel uit, waarna ze zich lijken te bedenken en toch rechtsaf richting de Van Eesterensingel rennen.

tcm17312799_large.jpg
Daders

Het zijn twee blanke tot lichtgetinte, slanke jongens. Beiden worden zo’n 15 à 20 jaar oud geschat en de dader met het mes is iets kleiner dan zijn handlanger. Allebei spraken ze accentloos Nederlands.

tcm17312800_large.jpg
Kleding dader 1

Bij de jongen met het mes viel vooral de meerkleurige sjaal voor zijn gezicht op, mogelijk was dat een boerensjaal. En ook zijn witte schoenen met dubbele klittenbandsluiting springen in het oog.

tcm17312801_large.jpg
Kleding dader 2

Bij de ander was zijn jas het opvallendst: donker van kleur met lichte bontkraag. Verder droeg hij donkere schoenen met een witte rand rondom de zool.

  • Wie is er op vrijdag 6 december 2013 tegen 11.30 uur getuige geweest van de overval op de MCD supermarkt aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen en mogelijk in combinatie met hun kleding de daders?

  • Wie heeft er gezien waar ze vandaan kwamen of naartoe vluchtten?

Waalsmondelaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.